En stor- svindler angrer

Richard Ringheim (21) lurte politi, ambassader og hovedredningssentralen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

BERGEN (Dagbladet): I tillegg bedro han en lang rekke firmaer for store pengebeløp. Nå angrer han. Den unge storsvindleren fra Bergen har giftet seg og bor i Sverige. Han er dømt til fengsel i ett år og to måneder for over 200 grove bedragerier og bedrageriforsøk hvorav sju måneder ubetinget.

Driver telefonsalg

-  Jeg har ikke sonet ennå. Ettersom jeg bor i Sverige må den saken behandles her, og jeg forventer at det går halvannet til to år før den kommer til behandling. Jeg tror kanskje det kan bli soning hjemme med elektronisk overvåking, sier Ringheim.

Som gruppeleder for fem telefonselgere, har han nå ansvar for salg av vaskemidler til industrien i Sverige.

Han ønsker å holde en lav profil, men blir aktualisert i en ny film med tittelen «Svindleren».

I filmen ler Ringheim av sine mange påfunn.

-  Falske dokumenter

Han gir ikke inntrykk av at han angrer på sine stunt. Han skal angivelig ha solgt falske etterretningsdokumenter til den syriske ambassaden. I tillegg har han bedratt en lang rekke firmaer ved å lure dem til å levere hvitevarer, PC-er og annet til de merkeligste adresser, uten noen gang å ha til hensikt å betale for varene.

 FILMAKTUELL:  Regissør Trond Kvist (t.v.) har laget dokumentarfilm om svindleren Richard Ringheim. I kveld er det premiere i Bergen. Foto: Tor Erik H. Mathiesen
FILMAKTUELL: Regissør Trond Kvist (t.v.) har laget dokumentarfilm om svindleren Richard Ringheim. I kveld er det premiere i Bergen. Foto: Tor Erik H. Mathiesen Vis mer

-  Dumt

Etter at filmen ble presentert for pressen i går, var tonen fra Ringheim en helt annen:-  Det jeg angrer mest er at jeg iverksatte en stor redningsaksjon i Nordsjøen. Og jeg angrer for bedrageriene. Samtidig må jeg si at selgerne i butikkene var så ivrige etter å selge, at de får ta litt av skylda sjøl. Jeg har fremdeles litt vanskelig for å angre på en del av telefonstuntene. Det har vært en del morsomheter, som jeg fremdeles ler av, sier Ringheim.