Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- En stor dag

- Jeg er forventningsfull, det er en stor dag, sa Jens Torstein Olsen til Dagbladet.no rett før han i dag ble innsatt som kapellan i Majorstua menighet. Olsen er den første homofile presten i åpent samboerskap som blir innsatt som prest i statskirken.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Men hornmusikk og orgel i ryggen vandret Olsen opp midtgangen i murbygningen i Kirkeveien som er blitt hans nye arbeidsplass. De forventede demontrasjonene mot ansettelsen uteble.

- Mange føler at kirken er blitt mer hel med din ansettelse, sa en representant for menigheten.

- Kirken har kalt deg, og kirken har sendt deg, sa prosten i Vestre Aker, Trond Bakkevig, som mente kirken trengte homofiles livserfaring også på prekestolen og ved alteret.

På andre rad satt Olsens samboer gjennom 17 år, Oslos eldrebyråd Erling Lae.

I 1988 var Olsen den første presten som åpent fortalte at han levde sammen med en mann. Da ble han nektet en jobb i Kirkerådet han ellers ville fått. Han gikk til sak, men tapte.

[email protected]

- STOR DAG: - Dette er en stor dag, sa Jens Torstein Olsen til Dagbladet. Men oppmøtet i kirken var ikke fullt så stort som mange hadde forventet. Det var fortsatt plasser ledig da innsettelsen begynte.