Statsminister Støre:

- En stor feil

Ansikt til ansikt med Rødt-leder Bjørnar Moxnes, advarte statsminister Jonas Gahr Støre (Ap) at han og partiet begår en stor feil ved å si nei til finsk og svensk Nato-medlemskap.

- EN STOR FEIL: Torsdag advarte Støre Rødt om at de begår en stor feil ved å gå imot finsk og svensk Nato-medlemskap. Her fra da han besøkte statsminister Boris Johnson i Storbritannia. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet
- EN STOR FEIL: Torsdag advarte Støre Rødt om at de begår en stor feil ved å gå imot finsk og svensk Nato-medlemskap. Her fra da han besøkte statsminister Boris Johnson i Storbritannia. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Rødt og partileder Bjørnar Moxnes ble angrepet fra alle kanter da Stortingets utenriks- og forsvarskomité behandlet hvordan Norge skal stille seg til Finland og Sveriges søknader om Nato-medlemskap. I en duell med statsminister Jonas Gahr Støre (Ap) ble Moxnes advart om at de begår en stor feil.

- Rødts standpunkt er å gå aktivt inn og prinsipielt si at de vil blokkere våre to naboland – det er en stor feil, sa Støre til Moxnes torsdag ettermiddag.

Overfor Dagbladet utdyper han hva han mener med det.

- Det er en ærlig sak å være imot norsk medlemskap av Nato, men Rødt gir uttrykk for at de vil at Norge skal blokkere finsk og svensk Nato-medlemskap ved å stemme nei til at de skal få bli en del av alliansen, sier Støre og fortsetter:

- Om det hadde vært flertall for det standpunktet på Stortinget, ville ikke Finland og Sverige fått muligheten til å bli medlemmer. Da har jeg mer respekt for SVs standpunkt, som har et kritisk syn på Nato, men samtidig anerkjenner disse to landenes rett til å ta egne valg.

Støre legger til:

- Nå ble Rødt stående alene og det er et tydelig tegn på hvor dette Stortinget står.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer