- En stor krise i livet mitt

Audun Lysbakken var 16 år, mens lillebroren hans ennå ikke hadde fylt to. Så døde faren deres. Nå åpner politikeren opp om tapet.

MISTET FAREN: Audun Lysbakken mistet faren allerede som 16-åring. Den dag i dag er savnet stort. Foto: Bjørn Langsem. Video: TV 2 / En kveld hos Kloppen Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

- De sier at uansett hva som treffer deg, gjør det deg sterkere, men det tror jeg ikke. Det er ikke noe mål å ha store kriser i livet. Tvert imot kan det være veldig kjipt og fælt, sier SV-politiker Audun Lysbakken i lørdagens episode av «En kveld hos Kloppen» på TV 2.

  • Du kan se klipp fra episoden øverst i saken.

Han var selv bare 15 år da faren kom med beskjeden om at han hadde fått kreft. En føflekk viste seg å være noe langt verre enn bare dét. Den ondartede kreften ble oppdaget. Derfra gikk det raskt nedover.

Ni måneder etter at diagnosen ble stilt, gikk faren bort. Vintermørket i januar 1994 ble ekstra svart for Lysbakken. I TV-programmet forteller han om hvordan farens død både snudde opp ned på livet, men også ble et vendepunkt for ham personlig.

- Jeg var 16 år da han døde. Det ble en stor krise livet mitt. Et veldig sjokk, forteller politikeren åpent.

Snudd på hodet

Sjokkbølgene av tapet var heller ikke det eneste tenåringen måtte ta innover seg. Familien hadde kort tid før farens død gått fra tre til fire. Lysbakkens lillebror kom 15 år etter ham selv, og var ennå ikke fylt to da faren gikk bort.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer