- En stor seier for ofrene

Utleveringen av Slobodan Milosevic til Haag-tribunalet er en stor seier for krigens mange ofre på Balkan, og bidrar til å skape ny presedens i internasjonal rett, mener Human Rights Watch.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

- Dette er en stor dag for krigens ofre i det tidligere Jugoslavia, sier Richard Dicker som leder menneskerettighetsorganisasjonens internasjonale rettsprogram.

- Noen har hevdet at man ved å sende Milosevic til Haag ville true den overgangen til demokrati som finner sted i Beograd, men dette er tvert imot en seier for rettsvesenet i Serbia, sier Dicker i en kommentar.

Human Rights Watch mener utleveringen av Milosevic viser at ingen statsleder som anklages for forbrytelser mot menneskeheten lenger skal føle seg trygg.

- Utleveringen åpner for pågripelse og utlevering av andre, sier Dicker som ber NATO-styrken i Bosnia snarest pågripe bosniaserbernes tidligere leder Radovan Karadzic, og tidligere militære øverstkommanderende Ratko Mladic.

Ifølge Human Rights Watch har minst 26 krigsforbrytertiltalte serbere søkt tilflukt i den serbiske delen av Bosnia, Republika Srpska, mens 11 andre skal befinne seg i Serbia.

Jugoslaviske myndigheter ba nylig en domstol i Beograd sørge for utlevering av tre tidligere offiserer i den jugoslaviske regjeringshæren.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer