DREPT: Her ble politimannen meid ned av den 18 år gamle bildesperadoen. Foto: Christian Minetti
DREPT: Her ble politimannen meid ned av den 18 år gamle bildesperadoen. Foto: Christian MinettiVis mer

- En stor tragedie for hele politietaten

Kolleger i sorg etter bildrapet på politimann (48) i Grimstad.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

||| (Dagbladet): Politifolk og kolleger av den drepte politimannen i Grimstad er rystet og i sorg. Et nesten rutinemessig oppdrag endte med tragedie.

- Dette er sterkt for oss alle. Han var en flott kollega, veldig operativ. Han var en som ville noe, og var den dyktigste av oss, sier kollega Ernst Olav Lunde til Dagbladet.

Han er tillitsvalgt og lokallagsleder for politiet i Agder og har nettopp vært på stedet der kollegaen ble offer for en bildesperado i slutten av 20-årene.

La ut spikermattePolitimannen var i ferd med å legge ut ei spikermatte i forbindelse med en biljakt på E18 utenfor Grimstad, da han ble meid ned ved avkjørselen til Rykene klokka 03.35.

To ambulanser og en luftambulansen kom raskt til stedet, hvor først kolleger og deretter ambulansepersonell startet hjerte-lungeredning. Han ble fraktet til sykehuset i Arendal i ambulanse, men 05.30 fikk kollegene beskjed om at politimannen var død.

- Tapet av en nær medarbeider kommer som et sjokk på oss alle, sier Lunde.

- Det er med stor sorg vi har mottatt budskapet om at en av våre polititjenestemenn er omkommet, sier politimester Kirsten Lindeberg i en pressemelding.

Tragedie for hele etaten- Dette er en stor tragedie som utenom familien også har rammet hele politietaten, sier leder for Politiets fellesforbund, Arne Johannessen til Dagbladet.

BILEN: Dette er bilen som kjørte på politimannen. Den står dekket av en presenning på Falck-stasjonen i Kristiansand. Bilen ble stoppet og bilføreren pågrepet ved Hannevika i Kristiansand.  
Foto: Tor Erik Schrøder / SCANPIX
BILEN: Dette er bilen som kjørte på politimannen. Den står dekket av en presenning på Falck-stasjonen i Kristiansand. Bilen ble stoppet og bilføreren pågrepet ved Hannevika i Kristiansand. Foto: Tor Erik Schrøder / SCANPIX Vis mer

Han mener hendelsen er et signal om politiets hverdag er i endring, og blir oftere farlig.

- Dette var et oridinært politioppdrag som svært mange i operativ tjeneste utfører. Vi opplever oftere at politiet bevæpnes, og vi opplever oftere motstand og vold under pågripelser, sier han.

- Som oftest går det bra. Men stadig flere av våre kolleger havner i kritiske situasjoner, hvor det er små marginer som avgjør. Og da er det klart at mange politifolk gjør sine refleksjoner etter det som har skjedd i dag, sier Johannessen.

Forbundsledelsen mener politikorpset i Norge ikke er større enn at alle opplever tragedien nært og med sorg.

- Dette er en veldig trist dag for oss.

Politidirektøren reiser til Agder - Det er med stor sorg jeg har mottatt budskapet om at en dyktig polititjenestemann døde i tjeneste i natt, melder politidirektør Ingelin Killengreen.

- Mine tanker går i første rekke til den nærmeste familie og de nære kollegaene som deltok sammen med tjenestemannen da han døde, sier hun i pressemeldingen.

Politidirektøren er nå på vei til Agder Politidistrikt.

I SORG: Leder for Politiets fellesforbund, Arne Johannessen, forteller om en politietat i sorg.  Foto: Gorm Kallestad / SCANPIX .
I SORG: Leder for Politiets fellesforbund, Arne Johannessen, forteller om en politietat i sorg. Foto: Gorm Kallestad / SCANPIX . Vis mer