<strong>I SORG:</strong> Venninner og bekjente la i går og i dag ned blomster, lys, bilder og minneord ved kafeen hvor Lisa Holm jobbet. Foto: Thomas Rasmus Skaug
I SORG: Venninner og bekjente la i går og i dag ned blomster, lys, bilder og minneord ved kafeen hvor Lisa Holm jobbet. Foto: Thomas Rasmus Skaug Vis mer

«En stor, veltrent politimann sitter og rister og gråter bak et uthus»

Svensk politi dypt berørt av Lisa-drapssaken.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

BLOMBERG (Dagbladet): «En stor, veltrent mann med Polis på ryggen sitter og rister og gråter bak et uthus. En hvitblek tekniker stirrer tomt inn i intet, og en hundefører har boret ansiktet inn i hundens pels. Stedet er Kinnekulle og for en stund siden kom beskjeden om Lisa». 

Det skriver en politikvinne ved navn Sara på Östra Skaraborg-politiets Facebook-sider søndag. 

- Så ynkelig Det er gått snart akkurat en uke siden Lisa Holm (17) skulle hjem fra jobb, da hun forsvant. Politiet fant en rekke av hennes eiendeler rundt om i området i Kinnekulle, men fant jenta først fredag. Tre personer ble pågrepet, siktet for drap og for å ha skjult en forbrytelse. 

Etter at Lisa var funnet død, har politiet sagt at dette er en sak som berører mer enn andre.

Politikvinnen skriver videre at ord blir fattige, og om et sterkt møte med en mann som har fått henne til å se denne saken i et uvanlig lys.

 
«Å beklage sorgen til Lisas nære og kjære kjennes så ynkelig i denne sammenhengen. Man ønsker man kunne gjort noe mer. For noen år siden møtte jeg en person som hadde mistet kona. Han fortalte at det var så utrolig tungt å komme seg ut den første tida. Han hadde synes det var vanskelig å se hvordan menneskers liv bare fortsatte, som om ingenting hadde hendt. Han kunne liksom ikke forstå at ikke hele verden forble i hans sorg.» 

«Men i Lisas tilfelle har virkelig hele Sverige stått opp. Alle har blitt berørt og lamslått av denne hendelsen. Denne grusomme handlingen som ingen av oss kommer til å glemme. På bussen, på torget, hos frisøren, overalt snakker man om Lisa. Alles ønsker og bønner var at hun skulle bli funnet i live. Det gjorde hun ikke, det er dypt beklagelig.»

- Håpet på en bra slutt Hun skriver at det likevel, tross den tragiske situasjonen, finnes et stort engasjement blant folk. Hun takker alle som bidro i søket, alle som lette, alle som engasjerte seg. 

«I går vajet flaggene på halv stang ved politihuset og i natt lyste det vakkert med lys på Hertig Johans Torg i Skövde (der Lisa var fra, red.journ.). Samtidig fortsetter vår efterforskning, for å få klarhet i hva som egentlig skjedde.»

Les hele inlegget nederst i denne saken. 

Tommy Nyman, pressetalspersonen for region Väst, sier til Dagbladet at innlegget viser hvordan denne saken berører også politiet. 

LISAEn stor vältränad man vars rygg det står Polis på sitter och skakar och gråter bakom ett uthus. En vitblek...

Posted by Polisen Östra Skaraborg on Sunday, 14 June 2015

- Det har vært veldig mange politifolk innblandet i denne saken, og søket etter Lisa pågikk over så mange dager. Vi håpet alle på en bra slutt, men det er trist når det ble slik det ble. Det har påvirket mange i politiet. Det var en vanlig, uskyldig ung jente som har vært i sitt eget miljø. Hun var ikke på feil sted, men møtte på noen andre som var det, sier han. 

- Utsatt som foreldre - Da hun ble funnet død, fikk det oss til å tenke på våre nære og kjære. Det er mange i politiet som har barn i samme alder. Vi tenker på hvor utsatt situasjonen som foreldre er, selv om man ikke kan sette seg inn i den situasjonen jentas foreldre nå er i. Men bare tanken berører oss, sier han. 

Søndag finkjemmer krimteknikere låven der de to pågrepne mennene i 30-åra jobbet, og graver i bakken iført heldekkende  Låven ligger bare 30 meter fra kafeen der Lisa var på jobb før hun forsvant. 

Samtidig er det flere titalls politifolk som vokter loven og dens avsperringer, som ble utvidet i formiddag, og politiet jobber også ved gårdsanlegget som ligger fem kilometer unna. Sperringene rundt huset der de pågrepne ble tatt, er søndag tatt bort. 

Her er hele innlegget, hentet fra Östra Skaraborgs Facebook-side:  En stor vältränad man vars rygg det står Polis på sitter och skakar och gråter bakom ett uthus. En vitblek tekniker stirrar hålögt ut i tomma intet och en hundförare har borrat in sitt ansikte i hundens päls. Platsen är Kinnekulle och för en stund sedan har beskedet om Lisa kommit.

Att beklaga sorgen till Lisas nära och kära känns så ynkligt i sammanhanget. Man önskar man kunde göra något mer. För några år sedan mötte jag en person som förlorat sin fru. Han berättade då att det var så oerhört tungt att ta sig ut den första tiden. Anledningen var att han hade svårt att se hur människors liv bara fortsatte, som om ingenting hade hänt. Han kunde liksom inte ta in, att inte hela världen stannade i hans sorg. 

Men i Lisas fall har verkligen hela Sverige stannat upp. Alla har berörts och lamslagits av denna händelse. Denna fruktansvärda handling som ingen av oss kommer att glömma. På bussen, på torget, hos frisören, överallt har det pratats om Lisa. Allas önskan och böner har varit att hon skulle hittas vid liv. Det gjorde hon inte, vilket är djupt beklagligt.

Men någonstans i all denna bedrövelse finns något varmt. Allt detta engagemang som visat sig. Alla tusentals frivilliga som letat på plats och brytt sig. Alla de som erbjudit sin hjälp i sökandet på olika sätt. Aldrig någonsin har vi upplevt något liknande och vi vill framföra ett varmt tack till er alla.

Igår vajade flaggorna på halv stång vid polishuset och i natt lyste det vackert med ljus på Hertig Johans Torg i Skövde. Samtidigt fortsätter vi vårt omfattande utredningsarbete, för att få klarhet i vad som egentligen hände. 

Alla våra tankar går naturligtvis till Lisas nära och kära och vi vill vädja till media att visa familjen respekt och låta dem få sörja i fred.

/Sara  

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer