Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- En stortingsrepresentant har et særlig ansvar for å følge lover og regler

Erna Solberg kommenterer nå siktelsen av Erik Skutle.

- ALVORLIG: Statsminister Erna Solberg kommenterer i kveld siktelsen av hennes vara til Stortinget. Foto: Nina Hansen / Dagbladet
- ALVORLIG: Statsminister Erna Solberg kommenterer i kveld siktelsen av hennes vara til Stortinget. Foto: Nina Hansen / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Dette er en alvorlig, men trist sak for alle, sier Erna Solberg i en kommentar sendt pressen på e-post.
Dette er den første uttalelsen fra partiets øverste leder etter at hennes fast møtende vararepresentant til Stortinget, Erik Skutle, i dag ble siktet av politiet i Bergen for erverv og bruk av narkotika.

- Skutle er en ung vararepresentant til Stortinget. Høyre har nulltoleranse for bruk og besittelse av narkotika, så dette er et alvorlig tillitsbrudd. En stortingsrepresentant har et særlig ansvar for å følge lover og regler. Parlamentarisk leder, Trond Helleland, håndterer denne saken og partiet sørger også for å ivareta Skutle på en god måte, sier statsministeren i sin kommentar.

- Alvorlig
Siktelsen er en av over 30 i en større opprulling av cannabisbruk blant unge i Bergen. De fleste er 18 og 19 år gamle og er elever ved forskjellige videregående skoler i Bergen kommune.
- Det er alvorlig hvis dette gjelder flere unge i Bergen. Det er viktig og riktig at lokal- og fylkespartiet sier de umiddelbart vil ta initiativ til å rydde opp i det som måtte være av ukultur, avslutter statsminister Erna Solberg, som kjent også fra Bergen.

Hele Norges coronakart