En stripe av slim

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Herr Nilsen sitter på terrassen sin og ser på en stripe av slim. Det er sporet etter en mordersnegl. Han ser sneglen på kanten av terrassen, den er nesten på vei ned i gresset.

Skal jeg drepe den? spør herr Nilsen seg selv. Det begynner å bli ganske kaldt nå. Om ikke så lenge forsvinner mordersneglene fra både hager og terrasser. Kanskje er det sesongens siste snegl hans sitter og ser på.

Sneglen hever hodet og snur på det. Det er som om den ser på herr Nilsen. Han har spannet med salt og pølseklypa innen rekkevidde. Han har fortsatt tid nok til å drepe sneglen, om han vil. Regjeringen har oppmuntret ham til å gjøre det. Mordersneglen er erklært uønsket i landet vårt. Regjeringen har erklært dem fredløse og gitt alle og enhver lisens til å drepe dem. Med hvilket som helst redskap, på hvilken som helst måte.

De fleste har brukt klype og salt, som herr Nilsen. Noen har druknet dem i øl. Andre har klippet dem i to med en saks. Hele sommeren har herr Nilsen gått på jakt i hagen sin. Med klypa i den ene hånda og spannet i den andre.

Sneglene slimlimer seg selv til underlaget når de er i fare. Herr Nilsen har lært seg til å vippe dem over på siden med klypa. Da er de lettere å få tak på. Så har han lagt dem i saltet, sett at de har gått i oppløsning i sitt eget slim.

Sneglen er helt på kanten nå. Herr Nilsen begynner å få dårlig tid, om han skal drepe den. Mordersneglen dreper blomster, og den formerer seg meget raskt. All fornuft, og regjeringens formaning, tilsier at han skal slimkoke også denne sneglen i saltspannet sitt. Men han klarer ikke å reise seg fra stolen.

Det har vært nok av drap denne sommeren, tenker herr Nilsen idet sneglen sklir ned i gresset. Han reiser seg, åpner døra og går inn i huset. Da får han hele ansiktet dekket av spindelvev. Går alle edderkopper amok om høsten? De er jo overalt! sier herr Nilsen til seg selv. Han henter feiekosten.