- En svært alvorlig miljøkatastrofe

Russisk oljetanker lekker ut olje i Kertsjstredet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Mer enn 1.200 tonn brenselolje har lekket ut i Kertsjstredet mellom Ukraina og Russland etter at en kraftig storm ødela en russisk oljetanker. En russisk tjenestemann beskriver det som «en svært alvorlig miljøkatastrofe».

Lekkasjen i det smale Kertsjstredet, som forbinder Azovhavet og Svartehavet, skjedde rundt klokken 4.45 lokal tid søndag morgen.

Et mannskap på 13 personer var om bord da ulykken skjedde. Ifølge russiske medier var arbeidet med å redde mannskapet problematisk på grunn av de fortsatt vanskelige værforholdene, men de 13 skal være uskadde og utenfor fare.- Kan ta år - Det kan ta flere år å løse dette problemet. Brenselolje er en tung substans, og den synker nå mot havbunnen, sier tjenestemannen Oleg Mitvol til den statlige russiske TV-kanalen Vesti-24.

Oljetankeren Volganeft-139 var på vei fra havnen i Azov i regionen Rostov sør i Russland til den ukrainske storbyen Kertsj på Krim-halvøya da fem meter høye bølger ødela skroget.

Russland og Ukraina har nå opprettet et felles krisesenter for å håndtere ulykken, og et ukrainsk fly og et russisk helikopter står klare til å fly ut til området så snart værforholdene bedrer seg.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer