TILBAKE IGJEN? Georg Apenes ble i går sparket fra Høyre i Fredrikstad. Nå krever Høyre i Østfold mannen tilbake i partiet. Foto:  Knut Falch / SCANPIX
TILBAKE IGJEN? Georg Apenes ble i går sparket fra Høyre i Fredrikstad. Nå krever Høyre i Østfold mannen tilbake i partiet. Foto: Knut Falch / SCANPIXVis mer

- En svært uklok beslutning

Østfold Høyre krever Apenes-retur.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon


(Dagbladet.no): - Jeg har nå bedt Fredrikstad Høyre om å gjennomføre et ekstraordinært styremøte der jeg anmoder dem om å gjøre om på eklusjonenen av Georg Apenes, sier leder i Østfold Høyre, Tage Pettersen, til Dagbladet.no.

Han er for tiden i Kabul og har nå jobbet på spreng for å forsøke å rydde opp i rotet som startet på et lokallagsmøte i Fredrikstad Høyre i går kveld. Der ble det bestemt at direktøren i Datatilsynet skulle ekskluderes fra partiet etter hans krasse kritikk av partikollega og stortingsrepresentant Martin Engeset. Han kalte Engeset udugelig og inkompetent.

Apenes sa til Dagbladet.no i går kveld at han ikke visste om han skulle le eller gråte av etter avgjørelsen, men gjorde det helt klart at Høyre ikke vil få hans stemme ved neste valg.

Ifølge ledelsen i Fredrikstad følte flere medlemmer seg kuet av Apenes.

- Dette var en svært uklok beslutning. Det tjener ingen, verken Høyre i Fredrikstad, Østfold eller partiet på landsbasis, sier Pettersen til Dagbladet.no.

- Ikke gjennomtenkt
Han støtter ikke Apenes sine uttalelser, men mener det er et veldig langt skritt å ekskludere han fra partiet etter kritikken.

- Jeg tror ikke Høyre i Fredrikstad har tenkt gjennom beslutningen de tok i går kveld, men det får de nesten uttale seg om selv, sier Pettersen.

- SNU: Leder i Østfold Høyre, Tage Pettersen, ber om at Fredrikstad-ledelsen kaller inn til nytt møte og ønsker Apenes velkommen tilbake igjen. Foto: Jacques Hvistendahl, Dagbladet
- SNU: Leder i Østfold Høyre, Tage Pettersen, ber om at Fredrikstad-ledelsen kaller inn til nytt møte og ønsker Apenes velkommen tilbake igjen. Foto: Jacques Hvistendahl, Dagbladet Vis mer

Han har også vært i kontakt med Høyre sentralt, som tror han får støtte når han nå ber om at Apenes skal gjenopptas i partiet. Østfold-lederen tar også til ordet for at Victoria Gjelstad, som i går trådde inn som Fredrikstad-leder for partiet skal gå tilbake som nestleder.

- Dersom partiet tar vår oppfordring til følge regner jeg med at tidligere leder Bengt Morten Wenstøb, som trakk seg i protest i går kveld, kommer tilbake som leder, sier Pettersen til Dagbladet.no.

Generalsekretær ber om Apenes-retur
I dag sier generalsekretæren i Høyre, Trond Reidar Hole, at han regner med at Høyre Østfold ber om at partiet i Fredrikstad gjør om eksklusjonen, melder TV2 Nyhetene


- I Høyre er eksklusjoner uhyre sjelden, det skal være stor takhøyde. Derfor er jeg er enormt fornøyd med at stortingsrepresentant Martin Engeset, som var den angrepne part i dette tilfellet, har gjort det klart at han tar avstand fra eksklusjonen, sier generalsekretær i Høyre, Trond Reidar Hole, til TV 2 Nyhetskanalen

Pettersen sier til Dagbladet.no at Høyre står overfor sine nominasjonsvalg førstkommende lørdag, og at gårsdagens ekslusjon kan ha vært et resultat av kampens hete fram til den tid.

- SNU: Generalsekretær Trond Reidar Hole i Høyre ber om at Apenes kommer tilbake. Foto: Ørn E. Borgen / SCANPIX
- SNU: Generalsekretær Trond Reidar Hole i Høyre ber om at Apenes kommer tilbake. Foto: Ørn E. Borgen / SCANPIX Vis mer