- En svært uklok beslutning

Østfold Høyre krever Apenes-retur.

TILBAKE IGJEN? Georg Apenes ble i går sparket fra Høyre i Fredrikstad. Nå krever Høyre i Østfold mannen tilbake i partiet. Foto:  Knut Falch / SCANPIX
TILBAKE IGJEN? Georg Apenes ble i går sparket fra Høyre i Fredrikstad. Nå krever Høyre i Østfold mannen tilbake i partiet. Foto: Knut Falch / SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): - Jeg har nå bedt Fredrikstad Høyre om å gjennomføre et ekstraordinært styremøte der jeg anmoder dem om å gjøre om på eklusjonenen av Georg Apenes, sier leder i Østfold Høyre, Tage Pettersen, til Dagbladet.no.

Han er for tiden i Kabul og har nå jobbet på spreng for å forsøke å rydde opp i rotet som startet på et lokallagsmøte i Fredrikstad Høyre i går kveld. Der ble det bestemt at direktøren i Datatilsynet skulle ekskluderes fra partiet etter hans krasse kritikk av partikollega og stortingsrepresentant Martin Engeset. Han kalte Engeset udugelig og inkompetent.

Apenes sa til Dagbladet.no i går kveld at han ikke visste om han skulle le eller gråte av etter avgjørelsen, men gjorde det helt klart at Høyre ikke vil få hans stemme ved neste valg.

Ifølge ledelsen i Fredrikstad følte flere medlemmer seg kuet av Apenes.

- Dette var en svært uklok beslutning. Det tjener ingen, verken Høyre i Fredrikstad, Østfold eller partiet på landsbasis, sier Pettersen til Dagbladet.no.

- Ikke gjennomtenktHan støtter ikke Apenes sine uttalelser, men mener det er et veldig langt skritt å ekskludere han fra partiet etter kritikken.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer