En svart mann i Indianapolis ringte politiet og rapporterte om innbrudd. Ble selv skutt

Ble feilaktig tatt for å være innbryddstyven. 

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Tidlig tirsdag morgen, lokal tid, ringte 48 år gamle Carl Williams til politiet og fortalte at kona var angrepet. Gjerningsmannen hadde stjålet nøklene og stukket av med deres svarte Nissan. Williams beskrev ham som en svart mann med rød skjorte og lue, og bevæpnet med et gevær.

Sekunder etter, ropte han «Vent, er det ham?» til kona, og så ble linja brutt.

Da de to politimennene kom til åstedet, så de en svart bil i oppkjørselen og forsøkte å nærme seg bilen forsiktig. Williams kom ut, bevæpnet, og ble skutt i magen av en av de to politimennene, som feilaktig trodde han var gjerningsmannen.

Saken ble først omtalt av Washington Post.

Tilstanden er alvorlig, men stabil

Hendelsen skjer bare få dager etter en døv mann ble skutt og drept av politiet i USA. Etter 18 år gamle Michael Brown ble drept av politiet for to år siden, har debatten gått om svarte amerikaneres rettssikkerhet, representert ved Twitter-hashtaggen #blacklivesmatter.

Ifølge politiet er Williams' tilstand alvorlig, men stabil, og det ventes at han overlever.

Politiet i Indianapolis har lagt ut en pressemelding hvor de understreker at deres tanker er hos den skadde mannen og familien hans.

De opplyser også at det er vanlig praksis at politimenn som er involvert i slike episoder tas midlertidig ut av tjenesten, og får oppfølging for traumatiske hendelser.

600 skutt av politiet så langt i år

Ifølge en liste Washington Post har laget, har 600 personer blitt skutt av politiet så langt i år.

Siden 2013 har politiet i Indianapolis rapportert 61 skuddepisoder der politiet har vært involvert. 24 har blitt skutt og drept. I samme periode er 16 politikonstabler blitt skutt, to ble drept.

Les også: Obama gråt da han la fram forslag til ny våpenlovgivning.