– En sykdom vi ikke kan vaksinere bort

Sveriges statsepidemiolog Anders Tegnell frykter at coronaviruset ikke vil forsvinne. Slik vurderer han situasjonen for framtida.

VAKSINE: Sveriges statsepidemiolog, Anders Tegnell, forteller at det vil ta lang tid før pandemien tar slutt. VIDEO: EXPRESSEN Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Anders Tegnell tror at coronaviruset kommer til å bli en vanlig sykdom i framtida. Han sier klart og tydelig at viruset ikke kommer til å forsvinne.

– Det kommer ikke til å skje. Vi kommer til å måtte håndtere viruset i lang tid framover, sier Tegnell til Expressen.

- Formodentlig vil det komme inn på vårt sykdomspanorama i framtida. Hvor lenge dette kommer til å klassifiseres som en pandemi er et betydelig vanskeligere spørsmål, fordi det er WHOs (Verdens helseorganisasjon) vurdering. Vi snakker nok om noen år til før vi når et nytt stadium i verden, før vi kan si at sykdommen er under såpass stor kontroll at den ikke trenger å bli kalt en pandemi lenger, sier Tegnell.

Tirsdag deltok Tegnell på en videosamtale med svenske Expressen, hvor han ga sin egen vurdering om cornavirusets påvirkning på menneskeheten framover.

- Ikke en sykdom vi kan vaksinere bort

Han sier blant annet at han ikke aner når, eller om, det er mulig å vaksinere bort covid-19 i framtida.

– Det er helt umulig å diskutere hvor lang tid dette kommer til å ta. Min vurdering er at dette er en sykdom vi ikke kan vaksinere bort globalt sett, det mener jeg er helt umulig. Om sju år har nok alle blitt vaksinert en gang. Men i løpet av sju år er jeg ganske sikker på at vi kommer vi til å være vaksinert minst en gang, gjerne to eller tre ganger, sier Anders Tegnell.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer