En tåre for Terje

Navn: Carl I. HagenAlder: 56Yrke: Partiformann

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon
  • De er så flinke til å gråte i Fremskrittspartiet at det nesten er rart at de aldri feller en tåre for andre enn seg selv. Mandag kveld var det tårevått på alle kanaler, og Siv Jensen gråt så en gråtkvalt Hagen forsøkte å trøste. Selv gråt han kanskje over tapet av sin politiske arving Terje Søviknes, men han gråt nok like mye over tapet av en politisk drøm. Drømmen om regjeringsposisjon kunne kanskje ha overlevd utrenskningene i partiet, men den overlever ikke partiledelsens håndtering av det som skjedde på et hotellrom i Langesund i fjor.
  • Hagen kan ikke kritiseres for hva hans nestformann foretar seg med jenter, men han kan klandres fordi han ikke så alvoret da han fikk vite hva som hadde skjedd. Tvert imot gjennomførte han i denne perioden en masseutrenskning i partiet med Søviknes som sin fremste støttespiller. Hadde saken vært kjent før årsmøtet i Oslo-partiet og nominasjonsmøter landet rundt, er det ikke sikkert han hadde vunnet maktkampen.

Nå er spørsmålet hva han egentlig vant, og om seieren kommer til å vare.

  • Hagen har skaffet seg et nytt ordspråk denne vinteren: Det kan alltid bli verre. Og selv etter mandagens mediekatastrofe spørs det om ikke han får rett enda en gang, for nå kommer skadefryden også fra dem som en gang var hans trofaste våpendragere. Vidar Kleppe ligger alt i startgropa, og når meningsmålingene begynner å rase, skal det bli artig å se om John Alvheim & co. klarer å opprettholde persondyrkelsen.
  • Hagens styrke har i mange år vært evnen til å samle partiet og partiets sympatisører mot angrep utenfra. Han har gått i studio med en forurettet mine og kanskje grått litt over angrepene. Vi husker stjerneforestillingen da han og fru Eli fortalte om drapstruslene i fjor høst, men denne gangen er det hans nærmeste som har satt ham i klemma. Han kan ikke spille forurettet overfor noe han i ettertid har godtatt, og han kan ikke be om tilgivelse for Søviknes uten å krenke den nå 17 år gamle jenta. Og hvis han fortsatt drømmer om at Kristelig Folkeparti vil ta ham inn i regjeringsvarmen, burde han lære seg at det er våre fiender skriften sier vi skal tilgi.
  • Det kan virke som om han har mistet sin politiske fingerspitzgefühl i kampen for partiets arving. Alvoret i saken synes endelig å ha gått opp for Søviknes, som i går trakk seg som ordfører og stortingskandidat, og det vil nok gå opp for Hagen også. Hvis ikke, vil teppet gå ned.