- En telefon ville vært nok

Da TV 2 anklaget Jan Simonsen for triksing med skjenkebevilling og sexorgier, «drepte» Carl I. Hagen sin tidligere partikollega - uten å få Simonsens versjon.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Jan Simonsen har saksøkt sitt gamle parti for ærekrenkelser. Han krever oppreisning, og at eksklusjonen fra partiet blir kjent ugyldig. Bakgrunnen er Frp-leder Carl I. Hagens uttalelser etter et TV2-program i 2001, der det blant annet ble hevdet at Simonsen hadde hjulpet nattklubben Enka til skjenkebevilling og drukket gratis som takk for hjelpen. Få minutter etter programmet rykket Carl I. Hagen ut i en nyhetssending og fordømte oppførselen uten å få partikollegaens versjon av saken.

Partileder Hagen sa: «Det bekrefter at Jan Simonsen fortsetter et privat og personlig liv som er moralsk forkastelig og som ikke er akseptabelt for en stortingsrepresentant.»

Simonsens advokat Per Danielsen sparte ikke på kruttet overfor Frp-trioen; Hagen, fylkesleder i Rogaland Solveig Horne Kolnes og generalsekretær Geir Mo.

- Offentlig henrettet

- Min klient ble offentlig henrettet på direkten, nakkeskudd, skutt fra hofta, rene Moskva-prosessen. Han ble kastet ut av partiet uten begrunnelse. Det strider mot alle rettsprinsipper, sa Danielsen. I tillegg hevdet advokaten at Hagen brøt Frp's interne regelverk, der det står: «Vi skal ikke starte eller medvirke til spredning av rykter, men legge forholdene frem for den som blir omtalt, med anmodning om opplysning om de faktiske forhold.»

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.