- En telefon ville vært nok

Da TV 2 anklaget Jan Simonsen for triksing med skjenkebevilling og sexorgier, «drepte» Carl I. Hagen sin tidligere partikollega - uten å få Simonsens versjon.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Jan Simonsen har saksøkt sitt gamle parti for ærekrenkelser. Han krever oppreisning, og at eksklusjonen fra partiet blir kjent ugyldig. Bakgrunnen er Frp-leder Carl I. Hagens uttalelser etter et TV2-program i 2001, der det blant annet ble hevdet at Simonsen hadde hjulpet nattklubben Enka til skjenkebevilling og drukket gratis som takk for hjelpen. Få minutter etter programmet rykket Carl I. Hagen ut i en nyhetssending og fordømte oppførselen uten å få partikollegaens versjon av saken.

Partileder Hagen sa: «Det bekrefter at Jan Simonsen fortsetter et privat og personlig liv som er moralsk forkastelig og som ikke er akseptabelt for en stortingsrepresentant.»

Simonsens advokat Per Danielsen sparte ikke på kruttet overfor Frp-trioen; Hagen, fylkesleder i Rogaland Solveig Horne Kolnes og generalsekretær Geir Mo.

- Offentlig henrettet

- Min klient ble offentlig henrettet på direkten, nakkeskudd, skutt fra hofta, rene Moskva-prosessen. Han ble kastet ut av partiet uten begrunnelse. Det strider mot alle rettsprinsipper, sa Danielsen. I tillegg hevdet advokaten at Hagen brøt Frp's interne regelverk, der det står: «Vi skal ikke starte eller medvirke til spredning av rykter, men legge forholdene frem for den som blir omtalt, med anmodning om opplysning om de faktiske forhold.»

Jan Simonsen reagerer kraftig på Hagens oppførsel i etterkant av dokumentaren.

- Hagen var ikke interessert å høre min versjon, men brukte saken for å få meg kastet ut av partiet. Frp hevdet også at jeg skal ha sagt at barn som blir seksuelt misbrukt, gjør det av fri vilje. Jeg har verken sagt eller gjort det jeg er beskyldt for. Det hadde holdt med en telefon for å få sannheten, sier Simonsen til Dagbladet.

Carl I. Hagen mener at Jan Simonsen hadde fått nok av sjanser.

Saken var dråpen

- Denne saken var dråpen som fikk begeret til å flyte over. Det var ikke mulig å få tak i Simonsen. Han var i Israel og hadde slått av mobilen, sa Hagen til Dagbladet.

- Burde du ikke ventet et par dager og fått en forklaring?

- Jeg kan ikke se at jeg kunne opptrådt annerledes, sa Hagen.

- Det står i Frp's regelverk at man skal legge forholdene fram for dem som blir omtalt?

- Det blir gjort i normale situasjoner. Simonsen burde fortalt partiet hva som var i vente på et tidligere stadium, sa Hagen.

KALDE BLIKK: Det var ikke noe hjertelig møte mellom de to gamle partikollegaene Jan Simonsen og Carl I. Hagen i retten i går. Simonsen krever totalt 600 000 kroner av Frp for ærekrenkelser. Simonsens advokat Per Danielsen i bakgrunnen.