- En terrorist kom til Europa som flyktning, flere bodde i fryktet nabolag i Brussel

Har funnet pass.

LEROS: En flyktning i bønn i et skogholt på Leros, fotografert i august i år. Øya har tatt imot svært mange syrere de siste månedene - en av personene bak terroren i går skal også ha reist via øya. Foto: AP / NTB scanpix
LEROS: En flyktning i bønn i et skogholt på Leros, fotografert i august i år. Øya har tatt imot svært mange syrere de siste månedene - en av personene bak terroren i går skal også ha reist via øya. Foto: AP / NTB scanpixVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Det kommer stadig mer informasjon om personene bak terroren i Paris i går kveld.

Flere av terroristene skal ha vært hjemvendte IS-krigere fra Syria og Irak, ifølge franske medier og BBC. Den greske visepolitiministeren opplyser ifølge Reuters en av de antatte terroristene fra Paris-angrepet hadde syrisk pass - og at han skal ha reist gjennom den greske øya Leros 3. oktober.

I en uttalelse på gresk sier visepolitiministeren, Nikos Toskas, at eieren av et syrisk pass som ble funnet ved en av selvmordsbomberne reiste gjennom Leros 3. oktober.

Født i 1990 Leros er sammen med Lesvos, Kos, Chios, Samos, Agathonissi og Farmakonissi en av øyene der flest syrere har ankommet de siste månedene. Passet er registert på en person født i 1990.

Ifølge Nikos Toskas ble mannen identifisert og registrert på Leros etter EU-reglene for identifisering av personer som kommer fra Syria. Det er uklart om mannen registrerte seg som flyktning eller turist i Hellas, men ifølge Bloomberg er det trolig at mannen oppga å være politisk flyktning.

- Vi vet ikke om passet er registrert i andre land også, sier Toskas.

Også et egyptisk pass er funnet ved en av angriperne, og fransk politi undersøker nå om passene er ekte. Franske myndigheter understreker også at det ikke foreligger bekreftelser på at angriperne er personene som står i passene som er funnet.

Charlie Hebdo og Brussel Reuters melder også at en av terroristene som ble drept under angrepet på Bacalan-teateret, er en franskmann som kommer fra forstaden Courcouronnes, sør for Paris.

I så fall er han fra samme forstadsområde som Amedy Coulibaly, som bodde i Juvisy-sur-Orge, åtte kilometer fra  Courcouronnes. Amedy Coulibaly var involvert i Charlie Hebdo-angrepet januar i år. Etter at han drepte fire gisler i et jødisk supermarked i Paris, ble han skudd og drept av fransk politi.
Samtidig melder The Guardian at tre av terroristene kommer fra Molenbeek-området i Brussel i Belgia. Der pågår det i kveld en stor politiaksjon, etter at det også ble funnet en bil utenfor Bataclan med en belgisk parkeringslapp i. Ifølge den belgiske justisministeren er flere personer pågrepet i Molenbeek i kveld.

Molenbeek er samme område i Paris der mannen bak terrorangrepet mot det jødiske museet i Brussel søkte tilflukt.

Svært unge Minst en av terroristene var fransk statsborger, og Frankrikes president Francois Hollande sa tidligere i dag at angrepet ble planlagt utenfor Frankrike - men også at planleggingen involverte personer i Frankrike.

SLÅR TIL: Belgisk politi aksjonerte i Molenbeek i kveld. Foto: AFP / NTB scanpix
SLÅR TIL: Belgisk politi aksjonerte i Molenbeek i kveld. Foto: AFP / NTB scanpix Vis mer

Alle de åtte gjerningsmennene ble drept under aksjonen. Sju av dem hadde bombebelter og sprengte seg selv i lufta da politiet gikk til aksjon, mens den åttende ble drept av politiet, ifølge NTB.

Samtidig hersker det tvil om hvor mange som gikk til angrep på Le Bataclan.

- Kvinne Der skal det ha blitt funnet tre automatgevær av typen Kalasjnikov inne i konsertsalen. Av de tre som ble funnet døde etter angrepet, hadde to sprengt seg i lufta mens den tredje ble skutt av politiet.

Ifølge øyenvitner på Le Bataclan var en av angriperne en kvinne.

Vitner skal også ha fortalt at angriperne kom i en bil registrert i Belgia

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram