Coronaviruset - Afrika

- En tidsinnstilt bombe

Eksperter og bistandsorganisasjoner er bekymret for hva som vil skje når coronaviruset begynner å spre seg i Afrika.

RYKKER UT: Laboratoriespesielt på vei til karanteneområde for mennesker som har vært i kontakt med den første kenyanske personen som fikk påvist coronaviruset. Det første kenyanske tilfellet ble registrert 13. mars. Bilde tatt søndag. Foto: AFP / NTB scanpix
RYKKER UT: Laboratoriespesielt på vei til karanteneområde for mennesker som har vært i kontakt med den første kenyanske personen som fikk påvist coronaviruset. Det første kenyanske tilfellet ble registrert 13. mars. Bilde tatt søndag. Foto: AFP / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert
Fullvaksinerte: 65.95% Første dose: 75.40%

Søndag meldte Verdens helseorganisasjons (WHO) regionkontor i Afrika på Twitter om 273 registrerte tilfeller av coronaviruset i Afrika. Det var da registrert tilfeller i 26 land, og seks registrerte dødsfall.

I løpet av helga ble det registrert tilfeller i Rwanda, Ekvatorial-Guinea og Namibia. Dette melder Science Magazine, tidsskriftet til American Association for the Advancement of Science (AAS), søndag.

- Min bekymring er at vi har å gjøre med en tidsinnstilt bombe, sier dataingeniør Bruce Basset ved University of Cape Town til tidsskriftet. Han har jobbet med å spore viruset siden januar.

Bekymret for klinikker

Leger uten grenser har over 40 000 ansatte i 70 land. Nødhjelpskoordinator Lindis Hurum forteller at coronaviruset bekymrer dem dypt.

- Dette er en pandemi, og vi bekymrer oss for alle de menneskene som lever i land med dårlig tilgang på helsehjelp, og hvor en høy andel av befolkningen er sårbare, sier hun til Dagbladet.

Hun forteller at organisasjonen primært har to bekymringer.

- Reiserestriksjoner kan gjøre det vanskelig å få ut folk og materiell, og å opprettholde eksisterende sykehus og klinikker for folk i nød. Inntil videre er ikke det et stort problem, men vi forbereder oss på at det kan bli det.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer