En tikkende bombe

ULVIK (Dagbladet): Lars Sponheim mener Venstre har nådd smertegrensa i næringspolitikken. - Bomben tikker like mye i alle tre partiene i regjeringen, sier han.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Lars Sponheim vil ikke være ved at han er mer tilbøyelig enn andre i regjeringen til å si at nok er nok.

- Det er riktig at vi har oppnådd lite i næringspolitikken. Og et budsjettforlik som ender opp med Aps næringspolitikk er en umulighet for Venstre, sier han.

Sponheims utspill er interessant fordi Arbeiderpartiets leder Thorbjørn Jagland har stilt krav til regjeringen om «å ta de rike». For Sponheim er dette å ta vanlige bedrifter.

Bondevik får æren

- Som helhet kan vi ikke pålegge bedriftene større kostnader nå, etter et dyrt lønnsoppgjør, utvidelse av sykelønnsordningen og renteøkninger. Men det er klart at det kan foretas endringer i negativ retning, hvis det blir oppveid av plusser på den andre siden, sier Sponheim som har et stort behov for å markere at regjeringen likevel er robust og solid. Men:

- Uten Kjell Magne Bondevik hadde denne regjeringen falt fra hverandre ganske omgående.

Det første Sponheim gjør når Dagbladet ankommer vakre Ulvik i sol, er å vise resultatet av hestehandelen med Senterpartiet. Raua, har hesten fått til navn, hesten Sponheim kjøpte usett av Sps nestleder Odd Roger Enoksen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer