En til tatt for Munch-ranet

Mann i 20-årene pågrepet i Oslo.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Oslo politidistrikt pågrep og siktet i dag ytterligere en mann i forbindelse med ranet av Munchmuseet i Oslo 22. august 2004.

Han er siktet for å ha deltatt i selve ransutøvelsen.

- Vi har pågrepet en mann i slutten av 20-årene. Han er fra Oslo, og ble pågrepet en form for dramatikk i Oslo ved 17.00-tida i ettermiddag, sier politiadvokat Morten Hojem Ervik til Dagbladet.no.

Under ranet forsvant to ranere fra museet med de to ekstermt dyrebare maleriene ”Skrik” og ”Madonna” av Edvard Munch. Utenfor ventet en sjåfør.

Mannen er til nå den sjette personen som er pågrepet etter tyveriet, og den andre som er siktet for å ha vært med på selve ranshandlingen.

Oslo politidistrikt utelukker fortsatt ikke flere pågripelser i saken.

Mannen vil bli avhørt, og eventuelt fremstilt for varetektsfengsling mandag 6. juni.

Politiet har fortsatt ingen spor etter de to maleriene. Nylig utlovde Oslo kommune en dusør på to millioner kroner til den som kan bidra til at maleriene kommer til rette. Ervik vil verken bekrefte eller avkrefte om milliondusøren har medvirket til dagens pågripelse.

FREKT TYVERI: Midt på dagen forsvant to ranere fra Munch-museet i Oslo med maleriene "Skrik" og "Madonna". Foto: Politiet
FREKT TYVERI: Midt på dagen forsvant to ranere fra Munch-museet i Oslo med maleriene "Skrik" og "Madonna". Foto: Politiet Vis mer

- Det vil jeg ikke kommentere, sier han til Dagbladet.no.