Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- En tomhet som aldri vil forlate oss

Nå etterlyser britisk politi Farouk Abdulhak (21). Han fløy til Jemen på lørdag.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Britisk politi etterlyser 21 år gamle Farouk Abdulhak i forbindelse med drapet på 23 år gamle Martine Vik Magnussen.

Samtidig uttaler Martines far seg for første gang om saken.

- Martine betydde mye for oss. Tapet av henne har skapt en tomhet som aldri vil forlate oss, sier Odd Petter Magnussen i en pressemelding som er sendt ut av politiet i London.

- Martines varme og karismatiske personlighet slo alle som møtte henne. Hun etterlot alltid et inntrykk som en tolerant, sympatisk og elskelig person, som var solskinnet i en hver sosial situasjon, sier faren.

Han sier også at datteren trivdes på Regent’s Business School, og at hun begynte der etter at hun hadde studert medisin i Warszawa i Polen.

Medstudent

Farouk Abdulhak skal ha vært sammen med Martine Vik Magnussen den kvelden hun forsvant etter å ha vært på utestedet Maddox i London. Abdulhak bor i bygningen i Great Portland Street hvor Vik Magnussen ble funnet drept søndag 16. mars.

Han var en medstudent av den norske kvinnen på Regent\'s Business School, og de skal også ha hatt samme omgangskrets ifølge en pressemelding fra britisk politi.

HAR BLITT FILMET: Politiet vurderer fortløpende om de vil publisere bilde av Farouk Abdulhak. Foto: Harald S. Klungtveit/Dagbladet.no
HAR BLITT FILMET: Politiet vurderer fortløpende om de vil publisere bilde av Farouk Abdulhak. Foto: Harald S. Klungtveit/Dagbladet.no Vis mer

- Han har blitt observert med Martine i de siste timene hun var i live, og vi tror han har informasjon som er viktig for å få løst denne saken, sier en talsperson for Scotland Yard til Dagbladet.no.

Abdulhak er opprinnelig fra Jemen, men er oppvokst i London.

Politiet tror han reiste til Jemen lørdag 15. mars, men har ikke oversikt over hvor han kan oppholde seg.

Går ikke ut med bilde

Abdulhak er ikke blitt etterlyst med bilde. Politiet har derimot bilder av ham, som de blant annet skal ha fått av personer i avdødes vennekrets, men også fra overvåkningskameraer.

- Vi vurderer fortløpende om vi skal distribuere bilder av ham, sier talspersonen til Dagbladet.no.

- Hvordan Martine døde er fremdeles ikke fastslått, og er gjenstand for videre rettsmedisinske undersøkelser. Vi ønsker å avhøre Abdulhak så raskt som mulig for å få klarlagt hva som skjedde med Martine de siste timene, og hvordan hun døde. Vi tror han har viktig informasjon som kan hjelpe oss i dette arbeidet, sier etterforskningsleder Jessica Wadsworth i pressemeldingen.

- Han har mange kontakter i Storbritannia og internasjonalt, og vi ber alle som kan hjelpe oss med å finne ham å kontakte oss på +44 208 358 0300, sier hun.

- Jeg har ikke snakket med min sønn

image: - En tomhet som aldri vil forlate oss

Dagbladet.no var tidligere i dag i kontakt med Abdulhaks far.

Han hevder han ikke har hatt kontakt med sønnen.

- Jeg har ikke snakket med min sønn. Men på dette tidspunktet tror jeg ikke det er lurt at jeg kommer med en uttalelse, sa faren på telefon til Dagbladet.no.

21-åringen er sønn av en av Egypts rikeste menn. Familien, som senere bosatte seg i Jemen, har bygget opp store verdier innenfor blant annet hotellbransjen og internasjonale merkevarer siden 60-tallet.

Forlot Storbritannia

Ifølge The Sun viser passasjerlister at den 21 år gamle milliardærsønnen forlot Storbritannia kort tid etter det antatte drapet.

21-åringens far vil ikke kommentere påstandene i britisk medier.

- Jeg kjenner ikke til disse beskyldningene. Men jeg tror det er best at du snakker med min advokat i London. Jeg tok kontakt med han i går, sier faren til Dagbladet.no. 

DREPT: Martine Vik Magnussen (23).
LEILIGHETEN: Den ettersøkte 21-åringen bodde i dette leilighetskomplekset. Lørdag, samme dag som politiet mener mannen forlot England, ble Martine Vik Magnussen funnet drept i kjelleren i bygget.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media