- En total forvrengning av mine utsagn

Willoch om rasist-anklagen fra Levin.

<strong>MENER LEVIN ER PÅ VIDDENE:</strong> Kåre Willoch mener Mona Levin forvrenger hans tidligere utsagn når hun beskylder ham for rasisme og jødehat. Foto: Knut Falch / SCANPIX
MENER LEVIN ER PÅ VIDDENE: Kåre Willoch mener Mona Levin forvrenger hans tidligere utsagn når hun beskylder ham for rasisme og jødehat. Foto: Knut Falch / SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Tidligere statsminister Kåre Willoch (H) mener at skuespiller og forfatter Mona Levin er helt på viddene når hun omtaler ham som rasist.

- Det er en total forvrengning av mine utsagn, sier Willoch til VG Nett.

Kritikken fra Levin ble fremsatt under og etter debattprogrammet Tabloid på TV 2 onsdag kveld. Der sa hun rett ut at Willoch viser «rasisme og hat mot jøder».

Lyser fra øynene

- Han har holdt på i 20-30 år, og det er bare blitt mer og mer. Hatet lyser ut av øynene hans når han snakker om Israel, sa Levin ifølge Aftenposten.

De andre debattdeltakerne, Inga Marte Thorkildsen (SV), Torstein Dahle (Rødt) og Abid Q. Raja (V), tok Willoch i forsvar. Raja ba Levin trekke påstanden om at Willoch var rasist. Det ville Levin ikke gjøre.

Forvrengt

Willoch mener Levin vrenger på hans tidligere uttalelser.

- Jeg ser dette som et utslag av den svært vanskelige stillingen som israelere føler når det begås slike grusomheter, og jeg skjønner hvor lett det er å komme med ubeherskede utsagn når jøder er i den situasjonen de er, hvor det er vanskelig å forsvare det som skjer i Midtøsten. Det er en psykologisk vanskelighet med å forsvare det som skjer, sier Willoch til VG Nett.

Obama

Det var Willochs uttalelser i en radiodebatt 30. desember i fjor som fikk det til å renne over for Levin. Willoch sa da at Obamas utnevnelse av en stabssjef med jødisk bakgrunn vil føre til en mer Israel-vennlig politikk fra USAs side.

Willoch avviser blankt at dette handler om rasisme eller antisemittisme:

- Dette var en ren politisk vurdering om denne stabssjefen gir grunn til større eller mindre endring i forhold til Midtøsten, og jeg ser for meg at det vil føre til en mer pro Israel-politikk fra USAs side. Jeg håper på endring, men det ser ikke lyst ut, sier han til VG Nett.

(NTB)

<strong>MENER WILLOCH VISER JØDEHAT:</strong> Mona Levin framsatte sterke beskyldninger mot Kåre Willoch under og etter debattprogrammet Tabloid i går. 
Foto: Knut Falch / SCANPIX
MENER WILLOCH VISER JØDEHAT: Mona Levin framsatte sterke beskyldninger mot Kåre Willoch under og etter debattprogrammet Tabloid i går. Foto: Knut Falch / SCANPIX Vis mer

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer