- En total forvrengning av mine utsagn

Willoch om rasist-anklagen fra Levin.

MENER LEVIN ER PÅ VIDDENE: Kåre Willoch mener Mona Levin forvrenger hans tidligere utsagn når hun beskylder ham for rasisme og jødehat. Foto: Knut Falch / SCANPIX
MENER LEVIN ER PÅ VIDDENE: Kåre Willoch mener Mona Levin forvrenger hans tidligere utsagn når hun beskylder ham for rasisme og jødehat. Foto: Knut Falch / SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Tidligere statsminister Kåre Willoch (H) mener at skuespiller og forfatter Mona Levin er helt på viddene når hun omtaler ham som rasist.

- Det er en total forvrengning av mine utsagn, sier Willoch til VG Nett.

Kritikken fra Levin ble fremsatt under og etter debattprogrammet Tabloid på TV 2 onsdag kveld. Der sa hun rett ut at Willoch viser «rasisme og hat mot jøder».

Lyser fra øynene

- Han har holdt på i 20-30 år, og det er bare blitt mer og mer. Hatet lyser ut av øynene hans når han snakker om Israel, sa Levin ifølge Aftenposten.

De andre debattdeltakerne, Inga Marte Thorkildsen (SV), Torstein Dahle (Rødt) og Abid Q. Raja (V), tok Willoch i forsvar. Raja ba Levin trekke påstanden om at Willoch var rasist. Det ville Levin ikke gjøre.

Forvrengt

Willoch mener Levin vrenger på hans tidligere uttalelser.

- Jeg ser dette som et utslag av den svært vanskelige stillingen som israelere føler når det begås slike grusomheter, og jeg skjønner hvor lett det er å komme med ubeherskede utsagn når jøder er i den situasjonen de er, hvor det er vanskelig å forsvare det som skjer i Midtøsten. Det er en psykologisk vanskelighet med å forsvare det som skjer, sier Willoch til VG Nett.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer