En totalt ukjent mann er siktet for NOKAS-ranet

Et nytt mysterium har dukket opp i NOKAS-saken: Hvem er den ukjente mannen som politiet i fjor avlyttet og siktet for å ha vært med på ranet?

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

STAVANGER (Dagbladet): -  Det ramler nye skjeletter ut av skapet hver dag i denne saken, sier advokat John Christian Elden, som forsvarer Erling Havnå.

På siste rettsdag før juleferien fikk forsvarerne med seg foreløpig siste rest av tidligere hemmeligholdt avlyttingsmateriale. Der fant advokat Elden noe interessant.

-  Her dukket det opp en person kalt N.N. Det er en som både politi, statsadvokat og tingretten mente det var skjellig grunn til å mistenke for deltakelse i ranet, sier Elden.

Ifølge Elden fikk politiet sommeren 2004 godkjennelse til å avlytte ham og å hemmeligholde dokumenter om grunnlaget for overvåkingen. Politiet skal ha mistenkt ham for å ha vært med på selve ranet og fryktet at informasjon om avlyttingen kunne sette en annen person, for eksempel en tyster, i fare.

-  Her sitter vi med en informant som vet at en annen person har vært med på ranet. Dette er helt sentrale opplysninger. Når politiet plasserer en ukjent mann på Domkirkeplassen, betyr det at en av de tiltalte må ut, mener Elden.

Politijurist Linda Myrdal ved Rogaland politidistrikt er på juleferie og kan bare delvis bekrefte Eldens opplysninger.

-  Det stemmer at det fins en person i dette materialet som ingen vet hvem er. Politiet vet heller ikke hvem han er, sier Myrdal.

MISTENKT: Seinsommeren 2004 mente politiet at en ukjent mann var med i ranslaget mot NOKAS. Fortsatt vet ingen hvem denne personen er.
MISTENKT: Seinsommeren 2004 mente politiet at en ukjent mann var med i ranslaget mot NOKAS. Fortsatt vet ingen hvem denne personen er. Vis mer