Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

En touch - og pengene forsvinner

Men politiet henlegger anmeldelser mot betalingsterminal-firmaet Touchpay. - Har ikke kapasitet til å etterforske.

 IKKE TIL BUTIKKEN:   Minst 15 selskaper har politianmeldt firmaet Touchpay for at deres betalingsterminaler har ledet pengene helt andre veier enn til butikkene som har leid betalingsterminaler av Touchpay. Firmaet er registrert med en postboksadresse uten telefon.  Illustrasjonsfoto: NTB Scanpix.
IKKE TIL BUTIKKEN: Minst 15 selskaper har politianmeldt firmaet Touchpay for at deres betalingsterminaler har ledet pengene helt andre veier enn til butikkene som har leid betalingsterminaler av Touchpay. Firmaet er registrert med en postboksadresse uten telefon. Illustrasjonsfoto: NTB Scanpix. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Minst 15 selskaper har de siste ukene anmeldt betalingsterminal-firmaet Touchpay.

Firmaet leier ut terminaler til butikker, og selskapene som har anmeldt anklager firmaet for å ha stukket av med pengene.

Ifølge Dagens Næringsliv har hver anmelder oppgitt å savne mellom noen titalls og flere hundretalls tusen kroner.

Pengene skal ha kommet inn på driftskonti registrert på Touchpay i Sparebanken 1 direkte fra betalingsterminalene. Deretter skal pengene ha blitt overført til kontoer i flere andre banker.

Ifølge Dagens Næringsliv ble den første anmeldelsen - fra en musikkforretning på Bekkestua - henlagt av kapasitetshensyn

Touchpay beskriver seg som landets største autoriserte forhandler av betalingsterminaler fra Nets, tidligere Bankenes Betalingssentral (BBS).

Adresse i en postboks DN har ikke klart å komme i kontakt med Touchpays nåværende eiere.

Selskapet har 18 betalingsanmerkninger på nærmere 1 million kroner og har siden februar hatt en rekke utskiftninger av eiere, ledelse og styre.

Selskapets adresse er en postboks og selskapet har ingen telefonnummer. Ingen svarer på e-post og kontaktskjema via nettstedet.

Her er Touchpays nettside - mens den fortsatt var oppført med en kundetelefon og en kontoradresse på Trollåsen utenfor Oslo.

Nets: - Meget uheldig Nets betegner saken som «meget uheldig». Nets har solgt terminaler til Touchpay, som leier terminalene videre ut til butikkene. Nets har derfor ikke direkte kontakt med butikkene, opplyser kommunikasjonsansvarlig Ulrik Marshall i Nets.

Han opplyser at Touchpays terminaler nå er stengt av etter at Nets var blitt gjort oppmerksom på saken. Nets har også politianmeldt forholdet.

Sparebank 1 mener heller ikke å ha ansvar for at de berørte selskapene ikke har fått utbetalt pengene sine. Saken er et forhold mellom Touchpay og Touchpays kunder, opplyser informasjonssjef Mayka Brevik i Sparebank 1.

(NTB).

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media