- En tragedie for landet

Sier president Barack Obama om massakeren i Arizona.

President Barack Obama uttalte seg i kveld om massakeren som rammet hans politiske kolleger. Foto: Ørjan F. Ellingvåg / Dagbladet
President Barack Obama uttalte seg i kveld om massakeren som rammet hans politiske kolleger. Foto: Ørjan F. Ellingvåg / DagbladetVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Washington (NTB-AFP): - Dette er mer enn en tragedie for dem som var involvert, det er en tragedie for Arizona og en tragedie for hele landet, sier Obama.

Minst seks personer ble drept, blant dem en føderal dommer og en ni år gammel jente, da en mann åpnet ild under et folkemøte i Tucson i Arizona lørdag.

Kongressrepresentant

13 andre ble såret i skytingen, blant dem 40 år gamle Gabrielle Giffords som sitter i Representantenes hus i Kongressen for demokratene.

Tilstanden til flere av de sårede, blant dem Giffords, var natt til søndag kritisk.

- Vi innhenter fortsatt fakta om hva som hendte, men vi vet at Giffords var ett av ofrene. Hun er nå på et sykehus i området og kjemper for livet, sier Obama.

Ung gjerningsmann

Gjerningsmannen, som CNN og andre medier har identifisert som den 22 år gamle Jared Lee Loughner, begynte å skyte inn i menneskemengden da Gifford Giffords holdt en tale utenfor en dagligvarebutikk.

Deretter løp han fra stedet, men ble overmannet og lagt i bakken av en tilskuer.

Loughner skal ha en kriminell fortid og blir av den lokale sheriffen i Pima County, Clarence Dupnik beskrevet som «ustabil» men ikke «sinnssyk».

Forvirret

22-åringen har tidligere lagt ut flere videoer på internett med et heller forvirrende innhold, der han blant annet anklager Obama-administrasjonen for å hjernevaske folk.

Han har også uttrykt stor skepsis til dollar som valuta og posert på flere bilder med automatpistol. Det var også et slikt våpen som ble brukt under skytingen lørdag.

Bildene av Loughner ble fjernet fra flere nettsider natt til søndag.

Ikke alene?

Politiet i Arizona antydet natt til søndag at Loughner kanskje ikke hadde vært alene om angrepet.

- Han har en litt vanskelig fortid og vi er ikke overbevist om at han handlet alene, sier Clarence Dupnik.

- Det er visse grunner til å anta at ankom stedet sammen med en annen person, legger han til (©NTB)