- En tragedie for nordområdene

Naturvernforbundet frykter «oljebonanza».

BLE ENIGE: 
Statsminister Jens Stoltenberg og utenriksminister Jonas Gahr Støre informerte pressen om delelinjen i Barentshavet i dag.
Foto: Heiko Junge / Scanpix
BLE ENIGE: Statsminister Jens Stoltenberg og utenriksminister Jonas Gahr Støre informerte pressen om delelinjen i Barentshavet i dag. Foto: Heiko Junge / Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

|||Naturvernforbundet frykter at enigheten om delelinjen med Russland øker presset på oljeutvinning i sårbare områder i Polhavet og Barentshavet.

- Den nye avtalen må ikke bli en olje- og gassavtale, sier leder Lars Haltbrekken i Naturvernforbundet.

Etter at det tirsdag ble klart at det lenge omstridte delelinjespørsmålet med Russland er løst, var flere aktører raskt ute for å understreke at dagens avtale kan bety økt olje- og gassutvinning i de sårbare nordområdene.

Naturvernforbundet har lenge jobbet mot at de verdifulle nordområdene skal åpnes opp for oljeindustrien, og advarer mot et «oljebonanza» i nord.

- Det er en tragedie for nordområdene at mens isen smelter og naturen trues av økt temperatur, ser det ut til at den norske regjeringen først og fremst er opptatt av å få hentet opp enda mer klimaødeleggende olje og gass, mener Haltbrekken.


(NTB)

FRYKTER KONSEKVENSENE: Leder Lars Haltbrekken i Naturvernforbunden skremmes av utsiktene til et «oljebonanza» i nord. 
Foto: Nina Hansen / Dagbladet
FRYKTER KONSEKVENSENE: Leder Lars Haltbrekken i Naturvernforbunden skremmes av utsiktene til et «oljebonanza» i nord. Foto: Nina Hansen / Dagbladet Vis mer

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer