- En tragedie

OSLO/TRONDHEIM (Dagbladet.no): Fire trebygninger i sentrum er totalskadd i den verste brannen i Trondheim på hundre år. Ordfører Anne Katrine Slungård fortviler.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Storbrannen i Trondheim sentrum har rasert minst fire bygninger, men politiet regner med at brannen kan begrenses til kvartalet der brannen oppsto.

- Nå har vi rimelig bra kontroll med brannen. Et lite usikkerhetsmoment fortsatt er brannen på taket til Handelsstandens Hus. Det sa brannmester Gunnar Markussen ved 17.30-tiden til adressa.no.

Trondheim har ikke vært verre rammet av brann på over 100 år, skriver Adresseavisens nettutgave i dag, og mener man må en nesten 150 år tilbake for å finne en større ulykke for byen.

Brannvesenet anslår at flammene har gjort skader for over hundre millioner kroner.

Startet i frityrgryte

Storbrannen startet i en frityrgryte i restaurantgården News. Personalet mistet kontroll over brannen etter å ha forsøkt å slukke med et pulverapparat.

- Plutselig blusset flammene opp igjen, og røyken fylte hele kjøkkenet, forteller daglig leder Geir Haugen til Adresseavisens nettutgave.

Haugen var på kjøkkenet da brannen startet. Han sier at kjøkkenet ble fylt av røyk og at personalet ikke hadde noe annet valg enn å komme seg ut fortest mulig.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer