Bygningskollapsen i Miami:

- En tragisk natt

Antallet savnede etter bygningskollapsen i Miami har steget fra 99 til 159.

STIGER: Antallet savnede etter bygningskollapsen i Miami har steget fra 99 til 159. Foto: AP Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det opplyser fylkesordfører for Miami-Dade Danielle Levine Cava under en pressekonferanse fredag ettermiddag norsk tid.

Hun bekreftet på ny at fire personer er bekreftet omkommet, men forteller at nødetatene fremdeles har håp om å finne overlevende.

KOLLAPSER: Denne videoen publisert på Twitter skal vise bygningen som kollapset i Miami natt til 24. juni. Vis mer

- Fortsatt håp

- Vi fortsetter å behandle dette som nettopp en lete- og redningsaksjon fordi vi fortsatt har et håp om å finne overlevende, sier fylkesordføreren.

Det var natt til torsdag lokal tid at deler av en boligblokk i Surfside i Miami kollapset plutselig.

Nå pågår det en massiv lete- og redningsaksjon i ruinene, og tre av de fire personene som er bekreftet omkomne, ble funnet av letemannskaper natt til fredag lokal tid.

Brannmannskap fra en rekke områder i Florida har brukt hele natta til å jobbe seg gjennom de sammenraste bygningsmassene.

Fylkesordføreren opplyser at 120 personer er gjort rede for, men understreker at tallene er «flytende» fordi enkelte beboere kan ha vært bortreist da bygningen kollapset.

FYLKESORDFØRER: Fylkesordfører for Miami-Dade Danielle Levine Cava under en pressekonferanse. Foto: NTB / Eva Marie UZCATEGUI / AFP
FYLKESORDFØRER: Fylkesordfører for Miami-Dade Danielle Levine Cava under en pressekonferanse. Foto: NTB / Eva Marie UZCATEGUI / AFP Vis mer

- Tragisk natt

- Dessverre har dette vært en tragisk natt, sa Danielle Levine Cava.

Fra overflaten bruker brannvesenet anleggsmaskiner for å fjerne tunge gjenstander som blokkerer for mulige hulrom, hvor det kan være overlevende.

Lete- og redningsmannskapene forsøker også å lage tunneler der det er mulig.

- De gjør dette med stor risiko for seg selv, men du er nødt til å tvinge disse mannskapene vekk fra jobben, sier fylkesordfører Cava om redningsmannskapenes innsats.

KOLLAPS: Videoer fra det angivelige rasstedet viser store ødeleggelser i tilknytning til en boligblokk i Miami. Vis mer

Ukjent årsak

Det er foreløpig ikke klart hva som forårsaket bygningskollapsen.

Det har vært nevnt at det den siste tiden har pågått takarbeid på bygget, men også at grunnen under bygningen har sunket siden den ble bygd i 1981, skriver NTB.

- Dette er svært vanskelige tider, og det vil bli verre etter hvert, sier politisjefen i fylket Miami-Dade, Freddy Ramirez.

Videoer av hendelsen viser at den midterste delen av bygningen ser ut til å rase først, hvorpå den delen som vender mot havet, faller i grus bare sekunder seinere. Deretter legger det seg en stor støvsky over nabolaget.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer