- En tre ukers tur med Stordalens luksusyacht tilsvarer 200 barnefamiliers bruk av dieselbil i ett år

Ingeniør har regnet på miljødronninga Gunhild Stordalens privatforbruk.

MILJØKONFERANSE: Her er Gunhild Stordalen og statsminister Erna Solberg på EAT-konferansen i Stockholm.
Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix
MILJØKONFERANSE: Her er Gunhild Stordalen og statsminister Erna Solberg på EAT-konferansen i Stockholm. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Debatten om Gunhild Stordalens miljøsatsning EAT ble sparket i gang da Dagbladets kommentator Kjetil Rolness publiserte et hjertesukk på Facebook i begynnelsen av juni, over det han mente var en unison hyllest av klimablødmer helt uten effekt.

Deretter har debatten delt seg mellom de som mener miljøengasjementet er hult sett i lys av Stordalens private forbruk, og de som mener engasjementet hennes i seg selv er verdt sin vekt CO2-kvoter.

Ingeniøren Jo Alexander Gjerpe tilhører den første gruppen. Han har tatt seg bryet med å se på noen utvalgte deler av Gunhild Stordalens private forbruk.

I en post på Facebook, hevder han at Stordalens juleferier til Mauritius alene etterlater et karbonavtrykk tilsvarende 1253 griser.

En av Gunhild Stordalens kampsaker er å gjøre folk mer bevisste på klimaproblemene rundt kjøttproduksjon, og oppfordrer folk til å spise mindre kjøtt.

Karbonkalkulator

For å komme fram til tallene har Gjerpe brukt carbon footprint calculator for å finne CO2-utslippene ved ferieturene. Deretter har han brukt denne lista for å finne ut de beregnede CO2-utslippene per kilo svinekjøtt, og deretter delt det på gjennomsnittlig slaktevekt på griser i Norge.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer