En tredel av sjøfuglene skadet av olje

Over 30 prosent av de observerte sjøfuglene i området er nå skadd av olje.

TILGRISET: Det Panama-registrerte bulkskipet Full City gikk på grunn ved Såstein utenfor Langesund i Telemark. En mengde sjøfugl er blitt tilgriset av oljesølet. Her en tilgriset ærfugl med oljelensene i bakgrunnen. Foto: Åsmund Isaksen / SCANPIX
TILGRISET: Det Panama-registrerte bulkskipet Full City gikk på grunn ved Såstein utenfor Langesund i Telemark. En mengde sjøfugl er blitt tilgriset av oljesølet. Her en tilgriset ærfugl med oljelensene i bakgrunnen. Foto: Åsmund Isaksen / SCANPIXVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Tallet på oljeskadde fugler ved Langesund øker. Over 30 prosent av de observerte sjøfuglene i området er nå skadd av olje.


Dette er en økning fra de første beregningene, som viste at mellom 10 og 20 prosent av sjøfuglene hadde blitt oljeskadd, skriver regjeringen på sine nettsider.

- Dette er en dramatisk økning, og det utgjør en stor andel av sjøfuglene. De nye tallene gir grunn til stor bekymring og vi vet ennå ikke hvor store disse tallene blir til slutt, sier miljøvernminister Erik Solheim (SV).

Av de rundt 3.700 fuglene Statens naturoppsyn (SNO) har registrert i området, har opptil 900 vært skadd av olje. I tillegg har rundt 300 fugler vært døde eller blitt avlivet.

De fleste fuglene har blitt funnet i Larvik i Vestfold og i Bamble og Kragerø i Telemark.

Rundt 60 prosent av de oljeskadde fuglene har vært ærfugl. Rundt 30 ulike fuglearter rammet.

(NTB)