Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

En tredel av Venstre-landsstyret stemte mot regjeringsdeltakelse

Parti-nestor Odd Einar Dørum er en av dem. Han mener Venstre ville vært bedre tjent med en samarbeidsavtale.

ØNSKER LYKKE TIL: Trine Skei Grande har to tredjedeler av landsstyret med seg på at regjeringsforhandlinger er det beste for partiet. Odd Einar Dørum er ikke en av dem, men han ønsker henne lykke til. Her fra Stortinget i går, etter møtet. Foto: Audun Braastad / NTB scanpix
ØNSKER LYKKE TIL: Trine Skei Grande har to tredjedeler av landsstyret med seg på at regjeringsforhandlinger er det beste for partiet. Odd Einar Dørum er ikke en av dem, men han ønsker henne lykke til. Her fra Stortinget i går, etter møtet. Foto: Audun Braastad / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Venstres landsstyre ga i går Trine Skei Grande støtte til å starte regjeringsforhandlinger med Høyre og Frp.

Landsstyret er imidlertid ikke enige om at dette er det beste for partiet. En av dem som ønsket å holde partiet utenfor Høyre- og Frp-regjeringen, er tidligere partileder, samferdsels og justisminister Odd Einar Dørum.

Dørum, som også er en nær, politisk rådgiver for Grande, tok på landsstyremøtet i går initiativ til en votering om spørsmålet.

- Jeg framsatte et forslag som fikk oppslutning av en tredjedel ved votering. Jeg argumenterte for at samarbeidet med regjeringen burde skje på bakgrunn av en framforhandlet avtale som sikre en styrket sosialliberal og grønnere politikk, med Venstre i Stortinget, sier Dørum til Dagbladet.

Tapte

Dørum mener Venstre har mer å hente utenfor regjering.

- Ingen regjering kan klare seg i Norge uten et vennligsinnet flertall i Stortinget. Det er parlamentarismens kjerne. Jeg mener at Venstre i et slikt regulert forhold til regjeringen kunne spille en viktigere rolle for å utvikle politikken enn ved å gå inn i regjeringen, sier Dørum.

– Handler ditt syn også om at Frp er en del av regjeringen?

- Venstre har samarbeidet med Høyre flere ganger. Det har jeg positive erfaringer med. Siv Jensen opptrer også som en real og ryddig partileder. Men summen av konservativ og enda mer konservativ, gjør det vanskelig for meg, innrømmer Dørum.

Tapte

Han beskriver debatten i landsstyret som real og direkte. Forslaget om å gå inn i regjeringsforhandlinger, fikk flest stemmer.

- To tredjedeler ville forhandle om å få til en mer sosialliberal og grønn politikk i regjering. De tror det vil være bra. De som skal jobbe med det, ønsker jeg selvfølgelig lykke til. Jeg har et oppriktig ønske om at de skal klare det, sier Dørum.

En tredjedel av landsstyret ønsker ikke at Venstre skal gå i regjering. Hva gjør det med partiet?

- Det var slik det var, det vet alle som var med på debatten. Min linje er at jeg har tapt en votering. Jeg fremmet mitt syn og vil jobbe videre for Venstres program. Jeg ønsker de som skal forhandle lykke til med å få til en mer sosialliberal og grønn politikk. Venstre lever med en spenning på hvordan de best skal fremme dette. Det har de behandlet på en ryddig måte, sier Dørum.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling