Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Kim Jong-nam

En tredje person har blitt arrestert i forbindelse med det antatte drapet på Kim Jong-nam

To kvinner og en mann er arrestert. 

DREPT: Kim Jong-nam, halvbroren til den Nord-Koreanske lederen Kim Jong-un, har blitt drept i Malaysia. I dag ble en tredje person arrestert i forbindelse med drapet. Foto: AP Photos/Wong Maye-E, Shizuo Kambayashi
DREPT: Kim Jong-nam, halvbroren til den Nord-Koreanske lederen Kim Jong-un, har blitt drept i Malaysia. I dag ble en tredje person arrestert i forbindelse med drapet. Foto: AP Photos/Wong Maye-E, Shizuo Kambayashi Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Politiet i Malaysia har pågrepet en tredje person etter det antatte giftdrapet på Kim Jong-nam, halvbroren til Nord-Koreas leder Kim Jong-un, melder AP News.Mann arrestert
En kvinne med vietnamesisk pass, som skal være i 20-årene, ble pågrepet først. Hun skal framstilles for en domstol torsdag, skriver NTB.

Den andre kvinnen ble pågrepet natt til torsdag, opplyser politiet. Ifølge passet hennes er hun en 25 år gammel indonesier. Begge kvinnene ble identifisert ved hjelp av bilder fra overvåkingskameraer på flyplassen hvor Kim ble drept.

Nå er en tredje person arrestert.

Politibetjent Abdul Samah sier at en malaysisk mann ble pågrepet onsdag kveld. Han antas å være kjæresten til den andre mistenkte, skriver AP News.

ARRESTERT: Bilder fra overvåkingskamera på flyplassen i Malaysia viser en av kvinnene som er arrestert. Foto: Scanpix
ARRESTERT: Bilder fra overvåkingskamera på flyplassen i Malaysia viser en av kvinnene som er arrestert. Foto: Scanpix Vis merAngrepet med gift
Halvbroren til Nord-Koreas diktator fikk en væske sprayet i ansiktet av to kvinner mandag, ifølge politiet. Kort tid senere døde han.

Sørkoreansk etterretning har mistanke om at det var to kvinnelige nordkoreanske agenter som drepte Kim. Før han døde på vei til sykehus, fortalte han helsepersonell at han ble angrepet med giftspray.

Forholdet mellom Nord-Korea og Malaysia regnes som forholdsvis godt, og Malaysias visestatsminister Ahmad Zahid Hamidi sier forholdet ikke vil bli påvirket av flyplassdrapet. Den drepte diktator-halvbroren blir trolig overlevert til Nord-Korea, etter anmodning fra det nordkoreanske regimet, skriver NTB.

- Men det er prosedyrer som må følges. Vår innstilling er at vi er nødt til å respektere våre bilaterale forbindelser til ethvert fremmed land, sier Hamidi.

Overvåkingsbilder som skal vise den ene mistenkte kvinnen, er blitt publisert i malaysiske medier. Hun var kledd i skjørt og en hvit genser med bokstavene LOL -en vanlig internettforkortelse for "laughing out loud".

De to kvinnene skal ha kommet seg unna i en drosje.

Obduksjonen skal være ferdig
Da Kim ble drept, var han på vei tilbake til Macau i Kina, hvor han har levd mange år i eksil, ifølge sørkoreansk etterretning. Obduksjonen av 46-åringen skal være ferdig, men det er ikke kjent når obduksjonsrapporten vil bli offentliggjort.

Myndighetene i Nord-Korea motsatte seg obduksjonen, men fikk altså ikke gjennomslag for dette ønsket.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling