Coronasmitte:

- En tredje smittebølge på vei

Økende smitte i Storbritannia gjør ekspertene bekymret.

NY BØLGE: Lite tydet på at redselen for å bli smittet av coronaviruset var stor da Download Festival i Leicestershire startet denne helga. Foto: PA/NTB.
NY BØLGE: Lite tydet på at redselen for å bli smittet av coronaviruset var stor da Download Festival i Leicestershire startet denne helga. Foto: PA/NTB. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Professor Adam Finn er sikker på at Storbritannia nå er på vei inn i en tredje smittebølge.

- Smitten går opp, vi kan kanskje være litt optimistisk at den ikke øker ennå raskere, men uansett går den opp. Det tredje smittebølgen er definitivt på vei, sier Adam Finn ifølge The Guardian.

Storbritannia kjemper en kamp for å få kontroll på Delta-variantens spredning over hele Storbritannia. Det kommer etter at Public Health England rapporterte om en økning på 79 prosent i antall tilfeller av deltavarianten.

Kraftig smitteøkning

Viruset, som har sin opprinnelse i India, står nå for om lag 95 prosent av alle nye koronatilfeller i Storbritannia.

11.007 nye smittetilfeller og 19 nye dødsfall er det høyeste antallet registrerte tilfeller på ett døgn siden 19. februar, ifølge britiske myndigheter. Tallene for fredag var litt ned, da var det 10.476 nye tilfeller og 14 nye dødsfall.

Delta-varianten er definert som en såkalt bekymringsvariant, fordi den gir mer alvorlig sykdom og smitter lettere.

- Vaksinasjon med bare én dose beskytter litt dårligere mot sykdom forårsaket av denne varianten. Heldigvis ser det ut til at beskyttelsen mot alvorlig sykdom, også med bare én vaksinedose, er veldig god, sa avdelingsdirektør Line Vold i Folkehelseinstituttet da en ny risikoanalyse av denne varianten ble lagt fram onsdag.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer