Pakistan

- En tredjedel er under vann

Den verste flommen på minst et tiår herjer landet.

REDDER EIENDELER: En kvinne prøver å få ut eiendeler fra huset sitt, mens vannet rekker til knærne i Jaffarabad i Balochistan, Pakistan. Bildet er tatt i søutten av forrige uke. Foto: Fida HUSSAIN / AFP / NTB
REDDER EIENDELER: En kvinne prøver å få ut eiendeler fra huset sitt, mens vannet rekker til knærne i Jaffarabad i Balochistan, Pakistan. Bildet er tatt i søutten av forrige uke. Foto: Fida HUSSAIN / AFP / NTB Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

- Den verste humanitære katastrofen dette tiåret, oppsummerer Pakistans klimaminister Sherry Rehman.

Hun utdyper:

- Pakistan går gjennom sin åttende periode med monsunregn, mens vi normalt bare har tre til fire. Andelen av kraftig flom er sjokkerende.

En tredjedel av landet står nå under vann, uttalte klimaministeren.

1000 mennesker er rapportert omkommet siden monsunregnet startet i juni.

Det kan også være store mørketall. Mange byer nord i Pakistan er isolert ettersom veier og bruer er ødelagt i flommen.

Flere hundre barn

Flere hundre barn er ifølge CNN blant de omkomne. 348 barn skal ha mistet livet i uværet, og ytterligere 1 527 er meldt skadet.

Mandag meldte Pakistans krisemyndigheter - National Disaster Management Authority (NDMA) – at bare siste døgnet har 119 mennesker omkommet, og 71 er skadet i regnet.

Veier, jorder og landsbyer står nå under vann.

- Det er et eneste stort hav, det er ikke noe tørt land hvor vi kan pumpe bort vannet, sier Rehman, skriver den svenske avisa Expressen.

Statsminister Shabaz Sharif uttalte da han besøkte de rammede områdene nord i landet at det ikke har regnet så mye på 30 år.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.