- En triumf for den amerikanske drømmen

President Bush talte til folket.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Like over klokken fire i ettermiddag norsk gikk avtroppende president George W. Bush på talerstolen for å dele sine tanker rundt nattens valgresultat med det amerikanske folk.

- Dette er et testament over hardt arbeid, optimisme og tro på de positive kreftene i nasjonen, lød gratulasjonen til Obama.

President Bush mener også det amerikanske har god grunn til å feire seg selv. 

- Alle amerikanere kan være stolte av seg selv over å ha vært med på å skape historie i går, sa Bush om Barack Obamas valgseier, og omtaler resultatet som en triumf for den amerikanske drømmen og for alle dem som har gjennomlevd kampen for likeverdige borgerrettigheter.

- Jeg er vet at millioner av amerikanere vil være overstrømmende av stolthet over å ha vært med på å skape dette inspirerende øyeblikket, som mange har ventet lenge på, fortsatte Bush. 

USAs 43.president gleder seg nå til å ønske den 44. og hans familie velkommen til Det hvite hus i nærmeste framtid.

- Det vil bli et følelsesladet syn å se president Obama, hans kone Michelle og de nydelige døtrene hans entre døren i Det hvite hus, sa Bush, som samtidig lovet å utvise stor samarabeidsvilje i perioden fram til maktovertagelsen 20.januar.

- Jeg vil holde senator Obama løpende orientert, understreket Bush i en av sine siste offentlige opptredener som amerikansk preisdent.

TALTE TIL FOLKET: President George W. Bush talte til det amerikanske folk om sine tanker rundt nattens valgresultat. Foto: AP/Scanpix
TALTE TIL FOLKET: President George W. Bush talte til det amerikanske folk om sine tanker rundt nattens valgresultat. Foto: AP/Scanpix Vis mer
- En triumf for den amerikanske drømmen