En trøkk i trynet

MADRID (Dagbladet): Real Madrid- Rosenborg 1- 3. Fra avspark til 45 minutter var det håpløs enveiskjøring. Fra 47 til 85 minutter var det likt og store trønderske overgangsmuligheter. Men så kom det Nils Arne Eggen kaller en trøkkfeil i forsvaret. - Han fikk stjernetreff, det var surt og vi ramlet sammen, sier Jørn Jamtfall til Dagbladet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Før pause hadde Rosenborg store problemer med å stå oppreist. Real Madrid herjet i mellomrommet, Rosenborg rygget og sleit og sjansene haglet mot Jørn Jamtfall. Og for å illustrere hvor ille det var, nevner jeg et notat gjort i kampens 27. minutt:

Rosenborgs første treff på mål. Carew header fra 40 meter etter pasning fra Casillas - Reals keeper. Hjemmelaget leder 1- 0, 6- 0 i store sjanser og har hatt åtte cornere. Det er fælt! Utklassing.

- Det er vanskelig å si om det var vi som var veldig dårlige eller om det var Real Madrid som var veldig gode, sier Nils Arne Eggen. - Vi var heldige som bare lå under 1- 0 ved pause.

Tabbe og redning

Jørn Jamtfall hadde både skyld og ære for det. Først ga han en håpløs retur som Raul dyttet inn fra seks meter. Da omgangen var et minutt fra historien, salderte han kontoen gjennom å redde Hierros straffe eksellent.

- Jeg ble ikke satt ut av baklengsmålet, sier Jamtfall. - Du kan ikke tillate deg å bli det. Greit nok at det var min feil, men det var heller ikke lett å stå bak der under det presset. Og så var det jo nok av minutter igjen.

- Straffesparket som ga en viss pausero?

- Hierro er en sånn høyre-venstre spiller. Alt han foretar seg ute på banen handler om å finte høyre og spille venstre. Og derfor bestemte jeg meg for å bli stående lenge, ta et skritt ut og så gå til venstre for ham. Heldigvis gikk det.

- Vi mangler matchtrening, sier Carew
- Vi mangler matchtrening, sier Carew Vis mer

Våknet til storspill

Bent Inge Johnsen får i dag sju poeng på Dagbladets spillerbørs. Etter en søvnig start våknet han og ble RBK-best med klar margin. Men han var involvert i den trøkkfeilen som førte til nederlaget på Santiago Bernabeu.

Uten å kunne lastes for det.

- Sånn som skjer og veldig synd, sier «Binky».

- Da Real gikk opp til 2- 1, følte jeg nemlig at vi hadde kontroll på det. Men vi ble kanske litt for overmodige. Og så fikk vi oss en på kjeften.

Det var Savio som fyrte av kanonkula. Etter først å ha sklidd forbi Christer Basma. Og da Bent Inge Johnsen skulle gripe inn som han hadde gjort omtrent hele tida, spilte Savio en liten vegg med Morientes.

Deretter smalt det.

- Jeg var veldig uryddig i begynnelsen av kampen, sier Bent Inge Johnsen.

- Vi sleit voldsomt før pause. Men det var ingen krisestemning da vi gikk i garderoben. Vi lå jo under med bare ett mål.

- Vi hadde store muligheter til- 2-1 også, sier Nils Arne Eggen. - Det var perioder etter pause hvor jeg følte at vi hadde full kontroll. Men så glapp det fem minutter før slutt, og da vi prøvde å gjøre 2- 2 ble det 3- 1 isteden.

- Det er ikke lett å ta poeng på Santiago Bernabeu.

I SPANIA