- En trussel for samfunnet

Politiet frykter den lyssky bransjen omtalt i den omstridte politirapporten. Flere aktører skal ha en fortid i Forsvaret.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): Det var Forsvaret som tok initiativ til den hemmelige politirapporten som TV 2 først omtalte mandag. De fryktet at forsvarspersonell var involverte i ulovlig virksomhet knyttet til den private sikkerhetsbransjen.

Ifølge TV2 går det fram av politirapporten at den såkalt spesialiserte sikkerhetsbransjen i Norge er i stand til å utføre angrep mot politikere, samfunns- og næringslivstopper, samt institusjoner og infrastruktur.

- Disse gruppene er en trussel for samfunnet. Miljøet er lukket og vanskelig å få kontroll på, sier visepolitimester i Oslo politidistrikt, Sveinung Sponheim, til Dagsavisen.

- Det er et voksende miljø, og det er vi svært bekymret for. De er villige til å nå langt for å nå sine mål, sier Sponheim videre.

Slo alarm Seniortalsmann Petter Lindqvist i Forsvarsstaben sier til E24 at Forsvaret tok kontakt med politiet etter tips og uttalelser om forholdene.

Særlig var det et intervju med torpedo og pengeinnkrever Espen Lie som førte til at Forsvaret ønsket gransking.

- Jeg kjenner til 26 nordmenn som jobber for private selskaper i Irak. 15 av disse jobber for oss, og alle våre ansatte har bakgrunn fra Forsvaret, sa torpedoen og pengeinnkreveren til Dagsavisen i 2005.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer