«Coronarasisme»

- En tsunami av hat

FN-sjefen sier pandemien har utløst en tsunami av hat. - Trist at uskyldige blir rammet på denne måten, sier norsk ekspert.

HONGKONG: En kvinne går langs Hong Kongs gater iført munnbind, som mange andre rundt henne. Bildet er tatt 27. mars 2020. Foto: Anthony WALLACE / AFP
HONGKONG: En kvinne går langs Hong Kongs gater iført munnbind, som mange andre rundt henne. Bildet er tatt 27. mars 2020. Foto: Anthony WALLACE / AFP Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Coronapandemien har fått store konsekvenser, som overarbeidet helsepersonell, et slag på økonomien og selvsagt over 270 000 dødsfall knyttet til viruset. I tillegg har pandemien ført til en tilsynelatende økning i rasisme.

Tidlig kunne man se tegn på dette. I slutten av januar kunne Dagbladet melde om at det ble rapportert om økende hets, rasisme og fremmedfrykt mot asiater.

I februar omtalte CNN flere eksempler; En mann som i New York angrep en kvinne med munnbind og kalte henne en «syk kjerring», eller en mann som åpent på T-banen i Los Angeles kalte kinesere for skitne, og sa at «alle sykdommer noensinne har kommet fra Kina.»

- Vi, det asiatiske samfunnet, er under angrep, sa Tanny Jiraprapasuke, født og oppvokst i Los Angeles, til TV-kanalen.

- Bryr seg ikke

FNs generalsekretær António Guterres uttalte fredag at coronapandemien slipper løs en «tsunami av hat og fremmedfrykt, utpekelse av syndebukker og skremselspropaganda», skriver nyhetsbyrået AP.

Guterres sa videre at en negativ holdning til utlendinger har festet rot i gatene og på internett, og viste til spredningen av antisemittistiske konspirasjonsteorier og coronarelaterte anti-muslim-angrep.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer