Trønder-topp avviser regjeringssamarbeid med MDG

- En tulledebatt

Debatten om regjeringssamarbeid med MDG er et Oslo-fenomen og en ikke-debatt i Arbeiderpartiet i Trøndelag, sier Tore O. Sandvik. Han mener Ap må bygge videre på et realistisk regjeringsalternativ med Sp og SV.

TULLEDEBATT: Fylkesordfører i Trøndelag og sentralstyremedlem Tore O. Sandvik mener debatten om hvorvidt Ap bør samarbeide med MDG på riksplan, er en tulledebatt og ingen aktuell problemstilling. Han slår fast at Ap er et parti for å utvikle, ikke avvikle industri. Her besøker Sandvik Aker Verdal. Foto: Ole Martin Wold / NTB scanpix
TULLEDEBATT: Fylkesordfører i Trøndelag og sentralstyremedlem Tore O. Sandvik mener debatten om hvorvidt Ap bør samarbeide med MDG på riksplan, er en tulledebatt og ingen aktuell problemstilling. Han slår fast at Ap er et parti for å utvikle, ikke avvikle industri. Her besøker Sandvik Aker Verdal. Foto: Ole Martin Wold / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Han mener Ap må bygge videre på et realistisk regjeringsalternativ med Sp og SV.

Men først handler det om å gjøre Ap større og sterkere. At sosialdemokratiske partier i Europa sliter, er ikke noe argument for at Ap i Norge skal ligge så lavt, mener han.

– Norge er annerledes. Her skal Ap ligge over 30 prosent, sier Sandvik til Dagbladet. Han kom inn i sentralstyret i vår, og ble nylig gjenvalgt som fylkesordfører i Trøndelag for femte gang, men nå med knappest mulig margin.

– Bitte lite parti

Debatten om et regjeringssamarbeid mellom Ap og MDG som går mellom LO-topper i industrien og byrådsleder Raymond Johansen, fnyser Sandvik av.

– Jeg opplever ingen debatt hos oss i Trøndelag om dette. I Trøndelag samarbeidet vi med MDG fram til nå, så forlot de oss, men vi kommer til å samarbeide konstruktivt med dem. I Trondheim samarbeider Ap med MDG, og det går bra. Men MDG i de store byene er noe annet enn utenfor. I distriktene er MDG et bitte lite parti, sier Sandvik.

Han forstår reaksjonene fra Jørn Eggum i Fellesforbundet og andre i LO og Ap dersom kravet er en avvikling av oljeindustrien og tap av nesten 200 000 arbeidsplasser.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer