Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- En tung rapport for PST

PST-sjef Benedicte Bjørnland vil gjøre noe med holdninger og kultur i PST.

 - FORANDRE KULTUREN:  Benedicte Bjørnland vil forandre kultur og holdninger i PST. - Rapporten til 22. julikommisjonen er viktig for PST, sier PST-sjeg Benedicte Bjørnland.
Foto: Jo Straube / Dagbladet
- FORANDRE KULTUREN: Benedicte Bjørnland vil forandre kultur og holdninger i PST. - Rapporten til 22. julikommisjonen er viktig for PST, sier PST-sjeg Benedicte Bjørnland. Foto: Jo Straube / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

22. julikommisjonen kommer med kraftig kritikk av PST. Selv om PSTs nye sjef ikke har vært i jobben mer enn noen få uker, sier Benedicte Bjørnland at hun er innstilt på å forandre kulturen i det hemmelige politiet.

- Vi tar rapporten til 22. julikommisjonen med stort alvor. Kommisjonen påpeker betydelige problemer i vår organisasjon. Det skal vi gjøre noe med. Vi skal gjøre noe med rutinene våre. Kulturen vår og holdninger. Dette er ledelsens ansvar og dette arbeidet er allerede startet, sier Benedicte Bjørnland til Dagbladet.

PST-sjefen er ikke overrasket over kritikken som 22. julikommisjonen retter mot PST.

- De forhold som blir påpekt samstemmer ved vår egen evaluering. Forskjellen på vår interne evalueringen og 22. julikommisjonens er at det brukes krassere ord fra kommisjonen, sier Benedicte Bjørnland.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media