- En tydelig innrømmelse fra statsministeren om at Høyre har tatt feil i mange år

Lysbakken om at oljenæringa har hatt for høy fart.

- INNRØMMELSE AV FEIL:  Audun Lysbakken mener Erna Solbergs uttalelser om at oiljenæringen har hatt for stor vekst og blitt for dyr er en innrømmelse av av Høyre har tatt feil. - Useriøs kritikk fra SV, svarer Høyre. 
Foto: Terje Bendiksby / Scanpix
- INNRØMMELSE AV FEIL: Audun Lysbakken mener Erna Solbergs uttalelser om at oiljenæringen har hatt for stor vekst og blitt for dyr er en innrømmelse av av Høyre har tatt feil. - Useriøs kritikk fra SV, svarer Høyre. Foto: Terje Bendiksby / Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Statsminister Erna Solberg talte søndag til Høyres sentralstyre om de mørke skyene som har dukket opp på den norske økonomiske himmelen.

Vi må møte tre utfordringer på samme tid, ifølge statsministeren:

Kraftig redusert oljepris, et behov for langsiktig omstilling av norsk økonomi og det at oljenæringen har hatt en aktivitetsvekst og kostnadsutvikling som ikke var bærekraftig. Det er det siste punktet har fått SV til å rope «hva var det vi sa» og ringe Dagbladet:

- Dette er en massiv selvkritikk fra statsministeren og en veldig tydelig innrømmelse av at Høyre har tatt feil i mange år, mener partileder Audun Lysbakken, og utdyper:

- Erna Solberg har ikke tidligere advart mot vekst i næringen. Tvert i mot har høyre i årevis krevd høyere vekst. Til alt overmål har de med jevne mellomrom latterliggjort alle som har advart om at veksten i oljenæringen ikke var bærekraftig, slik SV og mange andre har advart mot.

- Enig med statsministeren Uttalelsen fra statsministeren er han imidlertid enig i.

- Når hun sier at veksten ikke har vært bærekraftig, er det helt riktig. Vi har blitt alt for avhengig av en næring. Det er derfor SV har forslått et lavere og mer stabilt tempo i oljenæringen, nettopp fordi vi var redd vi var i ferd med å bli for avhengig og at det kunne føre til framtidig nedturer med høy ledighet på Vestlandet.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer