- En typisk norsk gutt. Veldig hyggelig, men stillferdig

18-åringen som ble pågrepet i Göteborg, skal nylig ha blitt radikalisert.

BOLIGEN: For kort tid siden flyttet 18-åringen fra boligblokka der han har bodd med sin mor, til denne blokka, noen hundre meter unna. Foto: Øistein Norum Monsen / Dagbladet
BOLIGEN: For kort tid siden flyttet 18-åringen fra boligblokka der han har bodd med sin mor, til denne blokka, noen hundre meter unna. Foto: Øistein Norum Monsen / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): 18-åringen som mandag ble pågrepet i Göteborg, siktet for å ville slutte seg til Den islamske stat (IS), beskrives som en «typisk norsk gutt». Den etnisk norske mannen har vokst opp øst i Oslo, og ble nylig tilhenger av radikal islam, får Dagbladet opplyst.

- Han er en stille og rolig gutt; det har ikke vært noen problemer med ham, sier en mann i 50-åra som inntil nylig var nabo av 18-åringen.

- Han hadde tidvis kamerater på besøk. Det var for det meste etnisk norske gutter, sier mannen.

Ifølge to andre naboer har politiet ikke vært på adressen øst i Oslo etter pågripelsen i Göteborg mandag.

Billett til Rhodos Det var Politiets sikkerhetstjeneste (PST) som, med bistand fra svensk politi, pågrep 18-åringen på Landvetter flyplass mandag kveld. Oslo-mannen hadde billett til den greske ferieøya Rhodos, men PST er overbevist om at Syria var den egentlige destinasjonen.

Nå er 18-åringen siktet for å ha prøvd å slutte seg til en terrororganisasjon. Han framstilles for varetektsfengsling i Oslo tingrett i dag, men nekter straffskyld og stiller seg uforstående til siktelsen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer