Meteorologen om sommerværet:

- En typisk norsk sommer

I tida framover kommer godværet til å fortsette på Østlandet, men langs kysten i vest kommer været til å føles som høst, ifølge meteorologen.

SOMMER: På Østlandet kan innbyggerne fortsette å kose seg i varmen og ute ved havet. Langs kysten i vest kommer derimot temperaturen til å droppe på grunn av regn og vind. Foto: Terje Pedersen / NTB
SOMMER: På Østlandet kan innbyggerne fortsette å kose seg i varmen og ute ved havet. Langs kysten i vest kommer derimot temperaturen til å droppe på grunn av regn og vind. Foto: Terje Pedersen / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

I dag er det både grått og regn i store deler langs vestkysten i landet. Slik vil det også være i tiden framover, ifølge meteorologene.

- Fra mandag kommer det til å være et lavtrykk langs Vestlandskysten, men Østlandet ligger i le for det verste regnet, sier meteorolog Charalampos Sarchosidis ved Meteorologisk institutt til Dagbladet.

Likevel har det vært en fin juni i hele Norge, og det har ført til at meteorologene er bekymret for skog- og gressbrann.

- Det er fortsatt fare for skogbrann i hele landet, men det vil endre seg i løpet av de neste dagene, og spesielt i nord, sier meteorologen.

Meteorologen forteller at det fortsatt kommer til å være fare for skogbrann på Østlandet. De har også sett en rekke gressbranner i nord, men faren kommer til å avta der når regnet begynner å højle ned.

- Det er en veldig positiv ting, sier Sarchosidis.

- Over 20 grader

Selv om store deler av den vestlige kystlinja kommer til å få mer nedbør, så kommer sommeren til å fortsette i tiden framover på Østlandet.

- Østafjells vil temperaturen holde seg over 20 grader, og noen steder vil det være mellom 23 og 25 grader, opplyser meteorologen.

Likevel kommer temperaturene til å droppe ute mot kysten, der temperaturen vil ligge rundt 18 grader.

Selv om store deler av Østlandet kommer til å ha finvær, så kan det fortsatt komme noen enkelte byger i noen områder framover.

- Skal man oppsummere og velge en værvinner for tiden framover, med mest sol og minst regn, så er det Østlandet. Også selv om det ikke kommer til å bli helt fritt for nedbør der heller, sier Sarchosidis.

ADVARSEL BLE REALITET: Denne «værmeldingen» fra 2014 skulle vise hvor glohett været kan bli i 2050 på grunn av den globale oppvarmingen. FN-organisasjonen som sto bak kampanjen hadde kanskje ikke forutsett at temperaturene allerede fire år senere skulle nå de samme nivåene. Vis mer

Farevarsel

Langs kysten i vest og nord kommer det nedbør utover uka. Temperaturen kommer også til å falle i tiden framover der, og spesielt i Nord-Norge.

Det skjer på grunn av en kjølig, kraftig vestavind, ifølge meteorologen.

Denne helga kommer det også til å bli vått i Vest-Finnmark, og meteorologene har sendt ut farevarsel for mye regn fra fredag ettermiddag, der det kan komme opp til 25 millimeter regn på seks timer.

- Det kommer en vestlig vind vest i landet, og derfor blir det en del kjøligere. Det er dårlig nytt for dem som bor langs kysten, sier meteorologen.

Ifølge Sarchosidis kommer det derfor til å bli en typisk norsk sommer i perioden framover.

- Den vestlige vinden kommer til å bli kjølig, så noen steder vil det minne om høst, sier han, og legger til at det ikke kommer til å bli en farlig, sterk vind.

Background map overlay
Legg til ditt favorittsted Kartside

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer