Den mistenkte New York-terroristen:

En typisk vestlig jihadist

Sayfullo Saipov (29) føyer seg inn i rekka av mislykkede menn i 30-årsalderen, sier Sentral-Asia-kjenner.

RADIKALISERT I USA: Etterforskningen har avdekket at Sayfullo Saipov (29) etter alt å dømme ble radikalisert i USA, etter at han innvandret fra Usbekistan i 2010. Foto: Kriminalomsorgen i St. Charles fylke, Missouri / AFP / NTB Scanpix
RADIKALISERT I USA: Etterforskningen har avdekket at Sayfullo Saipov (29) etter alt å dømme ble radikalisert i USA, etter at han innvandret fra Usbekistan i 2010. Foto: Kriminalomsorgen i St. Charles fylke, Missouri / AFP / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

(Dagbladet): Sayfullo Saipov (29) fra Usbekistan er utpekt som pickup-sjåføren som tirsdag kjørte ned og drepte åtte mennesker på sørlige Manhattan, bare noen steinkast unna World Trade Center. Selv ble han skutt av politiet, men overlevde, og har latt seg avhøre av FBI og New York-politiet på sykehuset.

Fem av de drepte var i en reisegruppe med argentinske menn, på skolejubileumstur i New York. Ett dødsoffer var belgisk statsborger. 13 er skadd.

Har du en aID-konto? Logg inn her
Du kan nå betale med

Med Dagbladet Pluss kan du dykke ned i en verden av eksklusivt innhold som berører, beriker og begeistrer

Kom tett på de sterke historiene. Bli med på innsiden og bak fasaden. Ta gode valg i hverdagen ved hjelp av våre tips, tester og guider.

29,-

1 uke

(Fornyes automatisk til 29,-/uke)

79,-

1 måned

(Fornyes automatisk til 79,-/måned)
Billigst

179,-

3 måneder

(Fornyes automatisk til 179,-/kvartal)

Du kan si opp når som helst.
Her finner du bruker- og abonnementsvilkår.

Trygg betaling med:
ArtboardCreated with Sketch.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer