- En ubåt har krenket svensk territorium

Det svenske forsvaret bekrefter.

BEKREFTER: Det svenske forsvaret bekrefet at en ubåt  fra en fremmed makt krenket svensk territorium i oktober. Forsvarsminister Peter Hultqvist, statsminister Stefan Löfven och forsvarssjef Sverker Göranson under pressekonferansen.
Foto: Claudio Bresciani / NTB scanpix
BEKREFTER: Det svenske forsvaret bekrefet at en ubåt fra en fremmed makt krenket svensk territorium i oktober. Forsvarsminister Peter Hultqvist, statsminister Stefan Löfven och forsvarssjef Sverker Göranson under pressekonferansen. Foto: Claudio Bresciani / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Svenska Dagbladet meldte fredag morgen at svenske myndigheter skal ha sikre bevis for at Sverige ble utsatt for en undervannskrenkelse i Stockholms skjærgård i oktober.

 - Forsvaret kan nå bekrefte at en mindre ubåt har krenket svensk territorium. Det finnes det ingen tvil om. Sverige er utsatt for en grov og uakseptabel krenkelse fra en fremmed makt, sier forsvarssjef Sverker Göransson.

«Avgjørende observasjon» Sammen med statsminister Stefan Löfven og forsvarsminister Peter Hultqvist holder han en pressekonferanse klokka 11.30.

- Det har blitt gjort en avgjørende observasjon som konstaterer på høyeste sikkerhetsnivå at en ubåt har krenket svensk territorium, sier Göransson.

Det er funn som har blitt gjort av forsvarets egne sensorer som gjør at svenske myndigheter nå har konkludert med at mints én miniubåt har krenket svensk territorium.

- Det er helt klart at en fremmed makt har krenket svensk territorium under vannet, understreker Göransson.

Forsvarsminister Peter Hultqvist mener krenkelsen beviser at det svenske forsvaret må forsterkes.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer