- En ubehagelig sannhet

Knut Arild Hareide (KrF) mener likevel det er for tidlig å si om 22. julikommisjonens rapport bør få konsekvenser for enkeltpersoner.

KRITISK: Her er komiteleder Knut Arild Hareide (KrF) under 22. julihøringen i Stortinget. Foto: Jacques Hvistendahl
KRITISK: Her er komiteleder Knut Arild Hareide (KrF) under 22. julihøringen i Stortinget. Foto: Jacques Hvistendahl Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): 22. julikommisjonens rapport konkluderer med at terrorbomben mot regjeringskvartalet kunne vært stanset, og at myndighetenes evne til beskytte mennesker på Utøya sviktet.

Anders Behring Breiviks drapstokt på AUF-leiren kunne vært stanset tidligere, konkluderer kommisjonsleder Alexandra Bech Gjørv.

Dette skjedde 22. juli.

- En usedvanlig grundig og sterk gjennomgang. Jeg vil si det var en ubehagelig sannhet fra kommisjonens side, og manglene som kom fram var slående. Men jeg er glad for at denne sannheten kommer fram, for det er første steget for å skape forbedringer, sier KrF-leder Knut Arild Hareide.

- Alvorlig at så mye sviktet - Det er ikke tvil om at det var to saker som i særdeleshet utpeker seg. Det ene var den tydelige kritikken av politiet, politiets organisering, og evne til å i en krisesituasjon opptre så godt som mulig. Det andre var den manglende sikkerheten i regjeringskvartalet, sier Hareide, og legger til:

- Men hvilke konsekvenser og hvilke endringer dette skal medføre, er ikke dagen i dag den rette til å peke på.

Det var et relativt likelydende budskap fra opposisjonspolitikerne som fulgte dagens fremlegging av 22. julirapporten: Om rapporten skal få konsekvenser for enkelte, er for tidlig å si.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer