- En ubeskrivelig følelse å høre om hvordan min datter ble drept

I dette brevet setter Yasin Mohamad Jamil ord på sorgen og savnet av datteren Rafal.

SKRIVER BREV: Yasin Mohamad Jamil mistet datteren Rafal Mohamad Jamil Jamil på Utøya. Han følger rettssaken mot datterens morder, og har i et brev til Dagbladet satt ord på tankene rundt sorgen, sinnet og frustrasjonen. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet
SKRIVER BREV: Yasin Mohamad Jamil mistet datteren Rafal Mohamad Jamil Jamil på Utøya. Han følger rettssaken mot datterens morder, og har i et brev til Dagbladet satt ord på tankene rundt sorgen, sinnet og frustrasjonen. Foto: Bjørn Langsem / DagbladetVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Yasin Mohamad Jamil, som mistet datteren Rafal Mohamad Jamil Jamil (20) på Utøya, har skrevet et brev om tapet av datteren, sinnet han føler for Anders Behring Breivik og frustrasjon rundt håndteringen av saken både under massakren og i ettertid av den.

Dagbladet viderebringer i dag dette brevet.

Datteren Rafal ble Breiviks nest siste offer på Utøya. Yasin, som bor i Egersund, var i Oslo tingrett fredag forrige uke, da hennes obduksjonsrapport ble presentert.

- Det er veldig tøft å være i retten, sa Yasin til Dagbladet da.

Han ønsker å sette ord på hva han føler både omkring rettssaken, tapet av dattera og mannen som står bak alle ugjerningene, og gjør det i den følgende teksten:

Det er en ubeskrivelig følelse å høre om hvordan min datter ble drept. Jeg følte det som jeg ser datteren min løpe og skrike av frykt for morderen. Så falt hun som følge av skuddene til terroristen, og det flotte håret hennes dekket ansiktet.

Utøya var som en park full av sommerblomster før udyret kom for å ødelegge det, og tråkke på de fine blomstene. Han sitter der og bryr seg ikke om hva han har gjort og hva som er slutningen.

Han er en spion og en forræder som tenker å ødelegge Norge, og å forandre Norge fra å være freden og trygghetens land til et vold- og terrorland.

- VENN: For hver dag som går øker savnet til min datter og min venn Rafal, skriver Yasin i brevet. Her er han sammen med sin datter. Foto: Privat
- VENN: For hver dag som går øker savnet til min datter og min venn Rafal, skriver Yasin i brevet. Her er han sammen med sin datter. Foto: Privat Vis mer

Alle ungdommene som var på Utøya er mine barn, og deres familie er mine søsken.

For hver dag som går øker savnet til min datter og min venn Rafal. Jeg er det siste mennesket som hørte hennes stemme og kommer aldri i livet til å glemme denne samtalen.

Jeg og familien har vanskeligheter med å leve uten deg. Du er født i 1991-krigen, og døde i Breiviks krig i 2011.

Jeg ber retten innstendig om å ikke være barmhjertig mot denne forbryteren, da han ikke var barmhjertig mot øynene til sine ofre, som levde i frykt og ventet på dødsøyeblikket.

Det virker som Breivik tar beroligende medisiner ut fra ansiktsuttrykket hans. Han er engstelig når han hører vitneforklaringer og obduksjonsrapport. Han kommer alltid til å føle at han er mislykket.

Hvert rettsmøte føler jeg at politiet og sikkerhetsapparatet ikke har gjort nok. Jeg klarer ikke å forstå noen uklarheter i saken fram til dags dato. Sov sikkerhetsapparatet under bevegelsene til Breivik og det han foretok seg? Jeg er tvilende til politiet og har ikke tillit til deres håndtering av saken.

Hvis han er gal og har klart alt dette, så hvordan hadde det vært hvis han var frisk? Det er en skam at en gal person gjør alt dette uten at politiet får vite det.

Jeg håper at en hver rasist får behandling mot dette, slik at sikkerhet og trygghet kommer tilbake til mitt land, Norge.

BREV: Her er litt av brevet Yasin Mohamad Jamil har skrevet. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet.
BREV: Her er litt av brevet Yasin Mohamad Jamil har skrevet. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet. Vis mer