En ublu avanse

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Riksrevisjonen har ifølge Aftenposten avdekket at de tre store grossistene i medisinmarkedet, Apokjeden, Alliance Boots og Norsk Medisinaldepot, tar en avanse på over 400 prosent på såkalte kopimedisiner. Besparelsen ved bruk av like virksomme, men billigere medisiner kunne dermed vært vesentlig større for helsemyndigheter og for pasientene. Dette er rå utnyttelse av markedsmakt. De tre nevnte grossistene eier 90 prosent av landets apoteker. Riksrevisjonens undersøkelser viser dessuten at avansen på originalprodukter er langt mindre.

Riksrevisjonen oppfordrer Helse- og omsorgsdepartementet til å følge opp dette. Det gir vi vår fulle tilslutning. Vi vil for vår del oppmuntre Riksrevisjonen til utrettelig arbeid med å avsløre aktører som utnytter offentlig økonomi og velferdsordninger til å berike seg. Bedre er ikke verden enn at ordtaket «leilighet gjør tyv» stemmer. Dermed kreves nitid overvåking av dem som lever av offentlige kasser. Vi kan bare se for oss halvgode forklaringer på en slik ublu avanse, ingen gode unnskyldninger.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer