PREGET AV DØDSFALLET:Ordfører i Rauma kommune, Lars Olav Hustad, har opprettet et kriseteam for å håndtere situasjonen. Foto: NTB scanpix
PREGET AV DØDSFALLET:Ordfører i Rauma kommune, Lars Olav Hustad, har opprettet et kriseteam for å håndtere situasjonen. Foto: NTB scanpixVis mer

- En ufattelig tragedie

Lokalsamfunnet i sjokk etter dødsfall.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): - Det er en ufattelige tragedie som preger oss veldig sterkt, sier ordfører i Rauma kommune Lars Olav Hustad til Dagbladet.

Klokka fem på morgenen ble han vekket av politiet og fikk beskjed om at én person var funnet død utenfor Åndalsnes samfunnshus.

Kommunen har etablert kriseteam og kulturhuset i kommunen er åpen for alle utover dagen.

- Her har vi to familier i en akutt og alvorlig krise, og vår oppgave er å ta vare på folk, sier Hustad og presiserer at det er dette som er kommunens oppgave.

En 23 år gammel man er pågrepet og siktet i saken, men politiet har foreløpig ikke ønsket å gå ut med hva mannen er siktet for.

- Helsepersonell tilkalte politiet og da vi kom fram hadde den avdøde sluttet å puste. Obduksjonen vil eventuelt finne ut hvordan mannen døde, sier operasjonsleder Kjell Biesmans til Dagbladet.

Det skal ha vært en slåsskamp mellom siktede og avdøde før 21-åringen ble funnet død.

- Det har vært en konfrontasjon mellom den siktede og den avdøde i forkant, og derfor har vi en grunn til å anta at den pågrepne kan ha noe å gjøre med dødsfallet, sier operasjonsleder Kjell Biesmans til Dagbladet.

Det skal ha vært en russefest i området, og politiet har ber vitner og personer som har observasjoner eller annen informasjon som kan være relevant for etterforskingen om å melde seg for politiet.

Ifølge operasjonslederen skal det har vært et halloween-treff på samfunnshuset der mannen ble funnet.