Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

En uke gammel skogbrann har blusset opp: - Brenner kraftig

Det er fare for spredning etter at en skogbrann i Sirdal blusset opp igjen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

En skogbrann ved Lunde i Sirdal har blusset opp igjen. Et helikopter er på vei til stedet.

- Det brenner godt og er fare for spredning, opplyser 110-sentralen Sørvest på Twitter. De fikk melding om brannen klokka 12.24.

Ifølge Stavanger Aftenblad er det en del vind på stedet.

Brannen startet fredag 13. juli, for over to uker siden. For en uke siden meldte brannvesenet at de hadde god kontroll på brannen.

– Det er synlige flammer og det brenner kraftig. Det er også mye vind i området og fare for at brannen spreer seg, opplyser vaktleder John Helle i alarmsentralen for brannvesenet til NRK.

Et helikopter er kalt til stedet.

I tillegg brenner det flere steder i Sør-Norge, blant annet i Telemark. Telemark har nå tre skogbrannfly på vingene som er ute og sjekker meldinger.

Brannvesenet har blant annet rykket ut til to skogbranner i Kviteseid. Årsaken er trolig lynnedslag. Det er ikke snakk om alvorlige branner.

- Brannene er ikke store, men det er to branner i nærheten av hverandre, sier operasjonsleder Marianne Mørch i Sørøst politidistrikt til NTB klokken 12.30.

Et helikopter bistår i slukkearbeidet.

- Helikopteret skal hente opp vann fra et tjern. Brannområdet ligger i et området der brannvesenet ikke kommer til selv, sier Mørch.

Politiet meldte tidligere at den ene brannen var i nærheten av bebyggelse, men det avkrefter nå Mørch. Det er uklart hvor store områder som brenner.