Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

En uke i kø for en time med glamour

LOS ANGELES (Dagbladet): Siden mandag har Frank Marcus sittet i kø foran Shrine Auditorium i Los Angeles. Det er ikke store køen, men Frank blir sittende. Ingen skal kunne hindre ham i å bli den første som får tribuneplass ved den røde løperen når Oscar-showet starter.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Frank sier han har vært på plass i 18 år. Det blir til sammen flere måneder i telt, for å få stå noen timer o g glane på USAs største folkehelter - the moviestars.

Han får selvsagt ikke adgang til selve Oscar-utdelingen, en billett dit er mer enn Frank noensinne kan drømme om. Nei, Franks plass er utenfor.

Sammen med ett tusen andre vanlige amerikanere får han stå på tribunene og se når stjernene går ut av limousinene og opp den røde løperen. Det er nok for ham.

Og hvis noen av dem gjør som Kirk Douglas, Jamie Lee Curtis og Cybill Shepherd gjorde for noen år siden - strakk ut labben og sa «hello, nice to see you» - da kan du banne på at Frank får nok inspirasjon til å stå der i 18 år til.

Den store drømmen

Drømmen om et liv blant stjernene oppi Beverly Hills kan nok bli til et mareritt for mange, som vet at de aldri finner noen vei ut av de mildt sagt mindre fasjonable bydelene i Los Angeles.

Hver dag blir de fortalt hvordan livet leves blant dem som har vært heldigere i tildelingen av talent og utseende. Over hele byen henger gigantiske filmplakater av moviestars, i TV og magasiner strekker de sine veltrimmede kropper og smiler med en ubekymret letthet - som om de var helt normale.

Like normale som Chaka Jones, for eksempel: Ansatt i tradisjonsrike Pinkerton sikkerhetsbyrå - de som fakket togrøverne i gamle westernfilmer. Chakas oppdrag foran Shrine Auditorium er å vokte over noen gullmalte Oscar-statuer, som skal brukes som dekorasjon under showet på mandag.

- Jeg kunne godt tenke meg å gå oppover den røde løperen selv en dag, sier Jones.

Sorry Chaka, det er nok like sannsynlig som at du tar gull på tremila under OL i Nagano.

Big business

Og ikke vet vi om Chaka Jones forbanner verden for dens ondskap av den grunn. Det vi vet er imidlertid at hans samvittighetsfulle innsats ikke kan måles i promiller av det store regnskapet som skal gjøres opp etter Oscar-showet.

For dette er business for millioner av dollar, her er TV-selskaper og aviser fra hele verden, her er sangere, dansere, orkestre, statuer, blomsteroppsatser, agenter og en haug med mennesker som ser en mulighet til å tjene noen dollar på TV-showet som arrangøren - The Academy of Motion Picture Arts and Sciences - påstår blir sett av en millard mennesker verden over. En kraftig overdrivelse selvsagt, som alt annet i Hollywood.

Fra Tyskland

Så la oss holde oss til fakta: Som at Susanne Wolf for tredje år har tatt turen fra Pfungstadt i Tyskland for å sitte i kø sammen med Frank Marcus. Der sitter også Phyllis Ortega og Judy Eiland - som en gang hadde norske besteforeldre med Uglem til etternavn.

- Jeg jobber i helsesektoren, å få komme hit noen dager i året er en flott avveksling, sier Judy - som har alt fra hamburgere til champagne i det lille nylonteltet hun har satt opp utenfor gjerdet til Shrine Auditorium.

Hun har også sans for humoren i det hele. For når Frank forsøker å få oss til å tro at han personlig kan bevitne at Sharon Stone egentlig er en helt normal og hyggelig dame, svarer hun:

- Ja, det vet du vel alt om. Keep dreaming, Frankie.

TROFAST: I 18 år har Frank Marcus satt opp teltet sitt for å ligge i kø for Oscar-billetter. I år har han sikret seg den første plassen for billetter til tribunene foran Shrine Auditorium, der Oscar-utdelingen foregår på mandag.